DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

İkili kontrat vergi beyanına engel

Hazine kira gelirlerini incelemeye alıyor. 2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 lira üzerindeki kira gelirlerinin beyan edilmemesi halinde ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

İkili kontrat vergi beyanına engel
polat-galle

HAZİNE ve Maliye Bakanlığı, kira beyanı ile ilgili 4.5 milyon konutu mercek altına aldı. Ancak kira artışında yüzde 25 sınırına ilişkin düzenlemenin uzatılması ve mülk sahipleri ile kiracılar arasında yapılan çift kontratlar, kira gelir beyanında sorunun büyümesine neden oldu. 2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 lira üzerindeki kira gelirlerinin beyan edilmemesi halinde ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

BÖLGE RAYİCİ ÖNERİSİ

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kira gelir beyanında iş yerlerinde çift kontrat düzenlenmesinden, konutta ise kira gelirinin hiç beyan edilmemesinden kaynaklı sorunlar yaşandığını söyledi. Kiraz, “Bazı mülk sahipleri yüzde 25 kuralının üzerinde artışlar talep etti, kiracıları ile fark artışlarını ya beyan etmedikleri bir ek protokol yaparak ya da fark kira bedelini elden almak suretiyle tahsil etmeye çalışmışlardır” dedi. Kiraz, bakanlığın kira gelirini tam olarak alabilmesinin yolunun Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslı Değerleme Şirketleri ile çalışarak değer haritalarının çıkarılması ve bölge rayici sınırının getirilmesi ile sağlanabileceğini belirtti.

Kaynak : T24

ETİKETLER: , ,