DOLAR
32,6103
EURO
34,6845
ALTIN
2.525,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İngiltere’de Türkiye çıkışta, Yunanistan düşüşte

İngiltere’de Türkiye çıkışta, Yunanistan düşüşte
A+
A-

İngiltere’de tatil satışlarında Yunanistan’a yönelik talep düşerken; Türkiye son dönemde yükseliş kaydetti.

İngiltere’de son verilere göre, Yunanistan paket tatillerine yönelik talep son iki hafta içinde % 27 oranında düşüş kaydetti.

Bu düşüşte, sürekli değişen seyahat tavsiyeleri nedeniyle tüketici güveninin azalması rol oynadı.

Bazı Yunanistan destinasyonları için tatil paketi fiyatları %40 oranından daha fazla düşüş gösterdi.

Yunanistan anakarası İngiltere ve Galler seyahat koridoru kapsamında kalırken, karantina listesine birkaç Yunan Adası daha eklendi.

İskoçya ise, Yunanistan anakarası ve adalarına yapılacak tüm seyahatlere yönelik seyahat uyarısında bulundu.

YÜZDE 57 ORANINDA DÜŞÜŞ

Tatil arama ve karşılaştırma sitesi TravelSupermarket’in verilerine göre Portekiz’e yönelik talep de “seyahat koridoru” kapsamından çıkartıldıktan sonra % 57 oranında düşüş gösterdi.

TravelSupermarket’in verilerine göre Türkiye’ye yönelik aramaların hızlı bir şekilde arttığı ve son iki haftada yaz sonu tatiline olan ilgi artışının %30’un üzerinde olduğu belirtildi.

Yunanistan tatilleri için genel düşüşe rağmen, karantina kısıtlamalarından muaf olan adalar; Kos Adası tatillerine yönelik ilgi iki kat artarken, Rodos Adası’na yönelik talep %80 ve Korfu Adası %46 oranında artış yaşandı.

“6 HAFTADAN 4 HAFTAYA DÜŞTÜ”

TravelSupermarket yorumcusu Emma Coulthurst konuya ilişkin; “İngiltere pazarında kazananlar ve kaybedenler var olmaya devam ediyor. Hiç şüphe yok ki, İngiliz Hükümeti tarafından Yunanistan’ın bazı bölgelerinin karantina listesine alınması, ülkeye yönelik tatiller için talebin azalmasının bir nedenidir. Ancak, İngiltere seyahat kısıtlamalarından muaf olan Kos, Rodos ve Korfu gibi bazı Yunan Adaları için artış yaşandı” açıklamasında bulundu.

Coulthurst, insanların tatil rezervasyonu yapma şeklinin de değiştiğini söyledi.

Emma Coulthurst “2019 yılında tatile gideceklerin ortalama altı hafta sonrası için tatil satın alırken; bu yıl bu sürenin dört haftaya düştüğünü” belirtti.

Aktur tatil sitesi