DOLAR
32,6552
EURO
35,3781
ALTIN
2.503,24
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
37°C
Muğla
37°C
Hafif Yağmurlu
Salı Yağmurlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C

İşgalci Bodrum Belediyesi

İşgalci Bodrum Belediyesi

İşgalci Bodrum Belediyesi

Bodrum Belediyesi her fırsatta işgale karşı olduğu savunusuyla mizansen haberleri kamuoyuyla paylaşıyor. Kendi işgalleriyle ilgili konularda sessizliğini sürdürerek bildiğini okumaya devam ediyor.

Bodrum Belediyesi’nin Bodrum Belediye A.Ş üzerinden işlettiği 6 adet liman işletmesi bulunduğu resmî web sitelerinden ilan edilmiş.

Ben bunlardan bir tanesinin hukuki durumunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

İşgalci Bodrum Belediyesi

Bodrum, Bitez mahallesinde dolgu alanında bulunan Belediye Bitez Kafe önünde yer alan, marina görünümünde, denizde “tekne park” olarak kullanılan, gün geçtikçe boyutları büyütülen liman işletmesini masaya yatıralım bakalım.

İhtiyaç gibi görünen, ancak başta Bodrum Belediyesi olmak üzere haksız kazanca yer olan bu işletme, torpilli ihtiyaç sahipleri sayesinde gün geçtikçe büyümekte ve bazıları tarafından babalarının çiftliği gibi kullanılmaktadır.

Sordum ilgili bakanlıklara ;

Muğla ili, Bodrum ilçesi, Bitez Mahallesi Arıtma tesisinin bulunduğu alan nın (447 Ada 1 Parselde denize cepheli parsel kaydı bulunmayan yer) Bodrum Belediyesine tahsis edildiği söylenmekte.
Bu alan Bodrum Belediyesine tahsis edilmiş midir?

Tahsis edildi ise kaç yıllığına tahsis edilmiştir?

Tahsis amacı nedir?

Tahsis edilen kurumun başkasına kiraya verme hakkı var mıdır?

Varsa kimlere kiraya verebilmektedir?

Tahsis edilen alan kaç metrekaredir?

Hali hazırda bu alanda marina işletmeciliği yapılmakta olup gün geçtikçe yeni iskeleler yapılmaktadır.

Marina işletmesinin ruhsatı var mıdır? Var ise kimin adınadır? Ve kapasitesi ve projesi hakkında bilgilenmek istiyorum.

İlgili kurumların verdiği yanıt;

Bakın, Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü konu hakkında yazılı olarak verdiği bilgide ne diyor.

“İlçemiz Bitez Mahallesinde bulunan 447 ada 1 parsel numaralı taşınmazın deniz cephesine isabet eden Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki alanlar ile ilgili Müdürlüğümüz memurlarınca 30/05/2024 tarihinde yapılan inceleme neticesinde; söz konusu alana ilave iskele ve beton imalat yapıldığı ve demir kapı ile geçişin engellendiği tespit edilmiştir.

05/06/2024 tarih ve 9685217 sayılı yazımız ile yerel belediyeden ve 05/06/2024 tarih ve 9684246 sayılı yazımız ile fuzuli şagilden tahliyesi istenilmiş olup, süreç devam etmektedir.”

Fuzili şagil Nedir ;

“Kusurlu olup olmadığına bakılmadan, bir malın zilyetliğini, yetkili İdarenin izni, sahibinin rızası veya muvafakati dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere ise fuzuli şagil denilmektedir.”

Peki, T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI Bodrum Bölge Liman Başkanlığı konu hakkında ne diyor;

“Bodrum Bölge  Liman  Başkanlığımızca  yapılan  inceleme  neticesinde  bahse  konu  alanda  herhangi tüzel/gerçek kişi adına Mülga İlgi (b) veya İlgi (c)Yönetmelikler kapsamında düzenlemiş bir İşletme/Kısmi İşletme İzni tespit edilememiştir. “

Bodrum  Belediye  Başkanlığına  bildirimde  bulunulması gerekmekte  olup,  işletmenin  faaliyetlerine  devam  etmesi  halinde  Limanlar  Kanunu  kapsamında  idari yaptırım  uygulanacağı,  bahse  konu  alanın tahsisine  yönelik  hak lehtarlığı  konusunun Muğla Çevre  ve Şehircilik  İl  Müdürlüğü  ile  Bodrum  Milli  Emlak  Müdürlüğünden  sorgulanabileceği değerlendirilmektedir.”(yanıtın tamamını linki  tıklayarak okuya bilirsiniz)

Her iki kurum da Bodrum Belediyesi’ne ait şirket tarafından liman işletmesinin işgal ve izinsiz olduğunu, terkinin yapılması ve aksi halde cezai işlem uygulanacağını ifade etmekteler.

Bitez’ de bulunan bir çok otel işletmesi geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısıyla, liman işletmesinin denizi kirletildiği ve bu liman işletmesinin kaldırılması gerektiğini kamuoyuna bildirilmişti.

Lafın çoğuna gerek olmadan bir an önce Bodrum Belediyesi yasa ve yönetmeliklerin gereğini yapmalıdır. Tüm işletmeler yasal zemine oturtulmalı ki, diğer işgalci işletmelere sözünüz geçsin.

Lakin bütün bu yazışmalar Bodrum Belediyesi’ne tebliğ edilmesine rağmen, işgal devam ettiği gibi büyütme çalışmaları da hızla devam ediyor.

Şehrin Emin Adamı Mimar Tamer Mandalinci bu süreçleri iyi yönetmek istiyorsanız, yalan beyanda bulunan diplomasızlardan, kendine özel kıyı düzenlemesi yaptıran meclis üyelerinizden, iş takibi yapan ve bu yatırımcılarla belediyede toplantı yapan meclis üyelerinizden kurtulun.

Aksi halde, sizin de bu işlerde dahliniz olduğu kanısı oluşacak kamuoyunda. Bütün olup bitenlere  CHP İlçe Başkanı ölü taklidi yapmaya devam ediyor.

Vesselam…

Aktur tatil sitesi