DOLAR
32,5717
EURO
35,3192
ALTIN
2.467,36
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
28°C
Muğla
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Açık
36°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Az Bulutlu
36°C

İSTİB Başkanı: Zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması gerekiyor

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türkiye’de iç piyasadaki ihtiyacın yaklaşık iki katı zeytinyağı olduğunu belirterek “Dökme zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İSTİB Başkanı: Zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması gerekiyor
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, zeytinyağında rekolte beklentisi ve stok durumunun iç piyasadaki ihtiyacın yaklaşık iki katı kadar yağ olduğunu gösterdiğini belirterek, “Bu nedenle dökme zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, zeytinyağının Türkiye’nin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olduğunu, ülkenin zeytin ağacı varlığı ve bilhassa yüksek potansiyeliyle bir zeytin ülkesi konumunda bulunduğunu belirtti.

Türkiye’de çok kaliteli zeytinyağı üreten güçlü bir sektör olduğunu ifade eden Kopuz, buna rağmen küresel piyasada Türk zeytinyağı markalarının henüz varlık gösteremediğini savundu.

Kopuz, iç piyasadaki zeytinyağı tüketiminin de istenilen miktarlarda olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Rekolte ve stok durumu göz önünde bulundurularak dökme zeytinyağına yasak getirilmişti. Bu sayede hem iç piyasa başarılı bir biçimde regüle edildi hem de kutulu zeytinyağı ihracatımız bir önceki sezona göre iki kat arttı. Ancak yeni rekolte beklentisi ve stoklar bize gösteriyor ki iç piyasadaki ihtiyacımızın yaklaşık iki katı zeytinyağımız var. Bu nedenle dökme zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz.”

velux
ETİKETLER: ,