DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Açık
22°C

İYİ Parti’nin Ankara’da Mansur Yavaş’a karşı aday arayışı sürüyor: Servet Avcı formülü

İYİ Parti’nin Ankara’da ABB Başkanı Mansur Yavaş’a karşı ülkücü kökenli Servet Avcı’ya adaylık teklif götüreceği konuşuluyor. Parti sözcüsü Kürşad Zorlu ile Oktay Vural’ın adı öne çıkmıştı ancak ikilinin teklife sıcak bakmadığı belirtildi.

İYİ Parti’nin Ankara’da Mansur Yavaş’a karşı aday arayışı sürüyor: Servet Avcı formülü
A+
A-
velux

İYİ Parti, CHP’den gelen işbirliği teklifini reddetmesinin ardından bu karara karşı duran isimlerin istifaları ve görevden alınmalarıyla siyaset gündemindeki yerini koruyor. Genel Başkan Meral Akşener’in “savaş ilanı” sonrası da parti özellikle CHP’nin güçlü olduğu yerleşim yerlerindeki aday belirleme çalışmalarına hız kazandırdı.

Akşener’in “savaş ilanı”nın ilk hamlesinin Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de “güçlü adaylar” çıkararak bir an önce adaylıkları açıklamak olduğu parti kulislerinde konuşuluyor. Partinin, Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın karşısına Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş’ın çıkaracağı iddia ediliyor. Mersin’de ise Burhanettin Kocamaz’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. 

KARŞILIĞI OLAN ADAY

Ancak iddialara göre parti, Ankara ve İstanbul’da aday çıkarmakta zorlanıyor. Bu illerdeki il ve ilçe teşkilatlarının CHP ile işbirliğinden yana olmasının, partiyi buralarda zora soktuğu ifade ediliyor. Parti, Ankara ve İstanbul için farklı yöntemler geliştiriyor. İstanbul’da İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun, Ankara’da ise Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’ın adaylığı konuşuluyor. Ancak Zorlu ve Kavuncu’nun adaylığa çekimser yaklaştığı iddia ediliyor.

Gazetemizin ulaştığı bazı kurmaylar, partinin Ankara’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına “ülkücü camiada ağırlığı olan bir aday” çıkarmaya çalıştığını kaydediyor. Yavaş’ın 2015’ten beri beraber yürüdüğü ancak ekim ayında görevden aldığı “ülkücü” kökenli başdanışmanı Servet Avcı’ya Ankara için teklif götürüleceği kulislerde konuşuluyor. Teklif için Akşener’in talimat verdiği iddia edilirken; “Avcı’nın adaylığının, Yavaş’ı ve AKP’nin adayı olacağı konuşulan Turgut Altınok’u zora sokacağı” yorumu yapılıyor.

velux
ETİKETLER: , , ,