DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
33°C
Muğla
33°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Kaya Sabancı: Can güvenliğim yok, evime gidemiyorum

Bodrum Gölköy’deki Mandarin Oriental Hotel’de çıkan tartışmada Vedat Aşçı tarafından darp edilen Kaya Sabancı yazılı bir açıklama yaptı. Sabancı, “Can güvenliğim yok otel içindeki evime gidemiyorum. Görme bozukluğu tehlikesi ile karşı karşıyayım” dedi.

Kaya Sabancı: Can güvenliğim yok, evime gidemiyorum
A+
A-
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy’de dünyaca ünlü Mandarin Oriental Hotel ve tatil sitesinin içinde evi bulunan 72 yaşındaki Kaya Sabancı, 20 Haziran akşam saatlerinde otelin sahibi  iş insanı Vedat Aşçı ve korumaları tarafından darp edildi. 

Olayın ardından hastaneye kaldırılan Kaya Sabancı tedavisinin ardından taburcu edildi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kaya Sabancı can güvenliğinden endişe ettiği için tatil köyü içindeki evine gidemediğini kaydetti. 

Kaya Sabancı: Can güvenliğim yok, evime gidemiyorum

“GÖRME BOZUKLUĞU TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIM”

Darp nedeniyle görme bozukluğu tehlikesi ile de karşı karşıya olduğunu ifade eden Kaya Sabancı açıklamasında şunları kaydetti

20/06/2024 tarihinde saat 21:00 sularında Mandarin Oriental Hotel içerisinde faaliyet göstermekte olan Hakkasan Restaurant’ın davetine icap ettiğim esnada Mandarin Oriental Hotel’in sahibi Vedat Aşçı tarafından sol gözüme yumruk atılarak yapılan saldırı neticesinde sol gözüm, göz çevresi ve kafamın sol üst tarafında yaralar, açılmalar ve kanama tespit edilmiş, yapılan ileri tetkikler neticesinde sol gözümde taban kırığı tespit edilmiştir.

Hastane tarafından düzenlenen 21/06/2024 tarihli raporda söz konusu kırık nedeniyle 3. derecede orta düzeyde hayati fonksiyon etkisi tespitinde bulunulmuş, hekimler tarafından en geç 1 hafta içerisinde operasyon yapılması tavsiye edilmiştir. Aksi takdirde sol gözde görme bozuklukları olabileceği belirtilmiştir.” 

Kaya Sabancı: Can güvenliğim yok, evime gidemiyorum

“OTEL İÇİNDEKİ EVİME GİDEMİYORUM”

Sabancı yaptığı yazılı açıklamanın  devamında ise şunları kaydetti:

“Bu aşamada yapmış olduğum şikayet neticesinde Vedat Aşçı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na mevcutlu olarak hazır edilmiş, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol tedbiri talepli olarak Bodrum Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmiştir.

Bu kapsamda Bodrum 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2024/200 sorgu numaralı kararı kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerekçesi ile Vedat Aşçı hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanılmasına karar verilmiştir.

Bu süreçte de can ve mal güvenliğimden endişe duyduğum için Mandarin Oriental sitesinde bulunan evime de gidememekteyim.

Ancak son dönemde Vedat Aşçı’nın yapmış olduğu açıklamalarda, yaralama olayı ile ilgili herhangi bir pişmanlık içerisinde olmadığını, bu ve site içerisinde tarafıma karşı işlenen tüm suçları-şiddeti meşrulaştırmaya çalışmasını, kamuoyunu gerçek dışı bilgilerle yanıltmaya çalışmasını esefle kınıyorum.

Bu tutumun yargılamada avukatlarım tarafından mahkeme önünde ifade edileceğini de belirtmek isterim”

Kaynak: Sözcü

velux