DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

Kentsel Dönüşümde “Yarısı Bizden” Kampanyasının Şartları Açıklanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm kampanyasının detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını duyurdu. Kampanyaya bir milyondan fazla vatandaşın müracaat ettiği ve 90 bin binanın kapsamda olduğu belirtildi. Bakan Özhaseki, Türkiye’nin deprem riski ve İstanbul’a özel dönüşüm planları hakkında da bilgi verdi.

Kentsel Dönüşümde “Yarısı Bizden” Kampanyasının Şartları Açıklanacak
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Kentsel Dönüşümde “Yarısı Bizden” Kampanyasının Şartları Açıklanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özhaseki, Bağcılar’da düzenlenen “Kentsel Dönüşüm Kapsamında Toplu Yıkım Töreni”nde, “Yarısı Bizden” kampanyasına müracaat eden bir milyondan fazla vatandaş ve 90 bin bina olduğunu belirtti. Bakan, kampanyanın nasıl devam edeceğine dair detayları önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını duyurdu.

Deprem Ülkesi Türkiye’nin Dönüşüm İhtiyacı

Özhaseki, Türkiye’nin deprem ülkesi olması nedeniyle kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. Bakan, topraklarımızın yüzde 66’sının ve nüfusun yüzde 70’inin birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu coğrafyada son 100 yılda 226 büyük deprem yaşadığını ve 130 binden fazla insanın bu depremler neticesinde hayatını kaybettiğini ekledi.

İstanbul’a Özel Dönüşüm Planı

Özhaseki, İstanbul için özel bir kentsel dönüşüm planının olduğunu ve şu anda 188 yerde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ayrıca, yeni bir başkanlık kurularak özel olarak İstanbul’un kentsel dönüşümüyle ilgilenecek bir birim oluşturulacağını duyurdu.

Belediyeler ve Vatandaşın Rolü

Bakan, kentsel dönüşümün üç ayağı olduğunu belirtti: Bakanlık, belediyeler ve vatandaşlar. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, kentsel dönüşümü yapmayan belediye başkanlarına da tepki gösterdi.

Bağcılar’da Dönüşüm Devam Ediyor

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, büyük bir alanda kapsayan dönüşüm hamlesi başlattıklarını belirterek, çalışmaların bitiminde hak sahiplerine yeni yaşam alanları sunacaklarını açıkladı.

velux