DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Kök Hücre Tedavisi ile Ameliyatsız, Protez Gerektirmeden Diz Kireçlenmesi Tedavisi

Kök Hücre Tedavisi ile Ameliyatsız, Protez Gerektirmeden Diz Kireçlenmesi Tedavisi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Kök Hücre Tedavisi ile Ameliyatsız, Protez Gerektirmeden Diz Kireçlenmesi Tedavisi

Eklem kireçlenmesi 55 yaşın üzerindeki kişilerde yaygın bir durumdur; diz ve kalça gibi eklemlerde ağrıya, şişmeye, sertliğe ve hareket zorluğuna neden olur. Hastaların ağrı ve hareket güçlüğü nedeniyle aile, iş ve sosyal aktivitelere katılamamaları nedeniyle yaşam kalitesinde önemli bir düşüşe yol açabilir. Eklem kireçlenmesine yönelik etkili tedaviler geliştirmek için uzun süredir bilimsel çabalar sarf edilmektedir. Kök hücre tedavisi, eklemlerinde kireçlenme olan kişiler için ameliyat gerektirmeyen umut verici bir tedavi yöntemidir.

Günümüzde, kök hücreler kullanılarak yapılan eklem kireçlenmesi tedavisi, kıkırdak hasarları ve hasarlı eklemlerde ameliyata veya protezlere gerek kalmadan son derece başarılı sonuçlar verebiliyor. Ameliyatsız diz kireçlenmesi tedavisi olarak bilinen dize kök hücre tedavisi, eklemlerdeki kıkırdak hasarının, menisküs yırtığı yaralanmalarının, şiddetli ağrının ve fonksiyon kısıtlılığının ilerlemesini durdurarak yeni eklem oluşumunu sağlamak için kullanılan bir yöntemdir. Ameliyatsız diz tedavisi, hasar görmüş kıkırdak dokusunu ve eklem yaralanmalarını onarır ve tedavi eder. Kök hücre tedavisi günümüzde artık diz eklemindeki kıkırdak hasarını, ağrıyı ve hareket kısıtlamalarını ortadan kaldırmak için diz protezleri yerine diz kireçlenmesini tedavi etmek için sıklıkla kullanılmaktadır. Bilimsel araştırmalar, diz kök hücre tedavisinin eklem artriti, kıkırdak ve menisküs yaralanmalarının tedavisinde güvenli olduğunu, eklem kıkırdağını onararak ağrıyı ve hareket kısıtlamalarını hafiflettiğini göstermektedir.

 

Aktur tatil sitesi