DOLAR
32,1991
EURO
35,0190
ALTIN
2.499,30
BIST
10.746,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Konut satın almak ve aile kurmak zorlaştı!

Bir araştırmaya göre, 1980’li ve 1990’lı yıllarda doğanların oluşturduğu Y kuşağı ile 2000’li yıllarda dünyaya gelenlerin oluşturduğu Z kuşağı yeni bir iş bulma ve ev satın almanın olanaksız hale geleceğini düşünüyor.

Konut satın almak ve aile kurmak zorlaştı!
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Denetim ve danışmaKonut satın almak ve aile kurmak zorlaştı!nlık hizmeti veren Deloitte’un “2023 Y ve Z Kuşağı Araştırması”, özellikle COVID-19 salgın sürecinden bu yana hem yaşanan zorlukların hem değişen çalışma anlayışının somut sonuçlarını içeriyor. 

 

44 ülkeden araştırmaya katılan Y ve Z kuşaklarının özellikle ekonomik kaygıları önemli. Ev satın almanın veya aile kurmanın zorlaştığına inanan çalışanlar en önemli sorunları “hayat pahalılığı, işsizlik ve iklim değişikliği” olarak sıralıyor. Bu kapsamda Z kuşağının yüzde 50 ve Y kuşağının yüzde 47’si bir aile kurmanın daha zor veya imkânsız olacağı beklentisi taşıyor. Yine Z kuşağının yüzde 61 ve Y kuşağının yüzde 62’si ev satın almanın daha zor veya imkânsız hale geleceğini düşünüyor. Bunların yanında Z kuşağının yüzde 52 ve Y kuşağının yüzde 51’i yeni bir iş bulmanın zor veya imkânsız hale geleceğini ifade ediyor. Bu kapsamda ayrıca daha iyi bir iş/yaşam dengesi kurmak ve çalışma saatlerini azaltmak istemelerine rağmen, Z kuşağının yüzde 46 ve Y kuşağının yüzde 37’si geçinebilmek için ek iş yapıyor. 

4 GÜN ÇALIŞILMALI

En çok tercih edilen yan işler arasında ise internet üzerinden ürün veya hizmet satmak, yemek teslimatı veya araç paylaşım uygulamaları gibi işlerde çalışmak, uğraştığı sanat dalı ile ilgili bir işte çalışmak ve sosyal medyada kanaat önderliği yapmak yer alıyor. Öte yandan yüzde 31-33’lük oranlarla her iki kuşağın da gündeminde haftada dört gün mesai uygulamasının yaygınlaşması beklentisi var. Hatta araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 75’i, işverenlerinin tam zamanlı ofiste mesai talep etmesi halinde işten ayrılacağını söylüyor.

Konut satın almak ve aile kurmak zorlaştı!

(İlksen Keleş)

FARK YARATMA ARAYIŞI

DeloItte Türkiye İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri İlksen Keleş, “Y ve Z kuşağı çalışanları fark yaratmaları için kendilerine destek olacak şirketler arıyor. Onları dinleyen, ihtiyaç ve endişelerini gidermeye yardımcı olacak şirketler, sektörlerinde de ayrışacak ve dünyamız için olumlu bir değişim yaratacak” dedi.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,