Emekli hemşire Aysel Yıldız, yıllarca atletizmde rekorlar kırdı. Dört yıl önce kansere yakalanmasına rağmen mücadeleyi bırakmadı ve hastalığı yenmeyi başardı. Pistlere geri dönen Yıldız, Türkiye Şampiyonası’nda madalyaları topladı. Son beş yılda 250 madalya ve 110 kupa kazanan başarılı atlet, Balkan ve Türkiye rekorlarına imza attı. “Koştukça hem sağlığımı hem madalya ve kupaları kazandım,” diyen Yıldız, sporun hayatındaki önemini vurguladı.
74 Yaşında Şampiyonluklar Peşinde
İzmir’de yaşayan, evli ve iki çocuk, bir torun sahibi 74 yaşındaki Aysel Yıldız, 60 yaşında emekli olduktan sonra atletizme başladı. 400, 800 ve 1500 metre yarışlarında Türkiye ve Balkan rekorları kırarak adını duyurdu. 2019 yılında Uluslararası İstanbul Maratonu’nda 42 kilometre 195 metreyi 4 saat 41 dakikada koşarak rekor kırdı.
Aynı yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Yıldız, kolon kanserine yakalandığını öğrendi. Ameliyat ve sekiz aylık kemoterapi sürecine rağmen antrenmanlarını aksatmadı. “Çok zor bir süreçti ama sporu asla bırakmadım, moralimi en üst seviyede tutmaya çalıştım,” dedi.
Türkiye Şampiyonası’ndan 4 Madalya ile Döndü
Geçtiğimiz hafta İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlenen Türkiye Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası’na katılan Yıldız, 800 ve 1500 metrede birinci, 200 ve 400 metrede ise Türkiye ikincisi olarak toplam 4 madalya kazandı.
“Yaşamın Pardon’u Yok”
Balkan ve Türkiye rekorlarına sahip olan Yıldız, sporun kendisine verdiği gücü şöyle anlattı: “Hastalığım sürecinde yarışları gözümün önüne getirdim, bu beni güçlendirdi. Eski günlerime dönebilir miyim korkusunu yaşadım ama maratonun verdiği irade ve azimle hayata sıkı sıkı tutundum. Kanser hastalarına doğada spor yapmalarını, morallerini yüksek tutmalarını öneriyorum. En önemlisi stresten uzak durmak. Yaşamın pardon’u yok, nefes aldığımız her saniye çok değerli. Hastalığımı yendikten sonra yeniden düzenli antrenmanlara başladım ve şampiyonluklar yaşamaya devam ediyorum.”