Kosova Ulusal Balesi Bodrum’da sahne aldı
Kosova Ulusal Balesi, 23. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde “Boléro” ve “Correr o Fado” eserleriyle sahne aldı. Topluluk, iki eseri 15 Ağustos’ta yeniden sergileyecek.
- Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında Kosova Ulusal Balesi, “Boléro” ve “Correr o Fado” eserlerini Bodrumlu sanatseverlerle buluşturdu.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalde Kosova Ulusal Balesi, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde iki farklı yapımla izleyici karşısına çıktı.
Gecenin ilk bölümünde, koreograf Mehmet Balkan’ın Maurice Ravel’in dünyaca ünlü eserinden hareketle hazırladığı “Boléro” sahnelendi. Eser, giderek yükselen temposu ve dramatik koreografisiyle izleyicilerden ilgi gördü.
İkinci bölümde ise Daniel Cardoso’nun koreografisini hazırladığı “Correr o Fado” sunuldu. Portekiz’in geleneksel Fado müziğinden esinlenen yapımda melankoli, aşk, özlem ve yaşamın değişken akışı çağdaş dansla yorumlandı.
Kosova Ulusal Balesi, farklı kültürleri yansıtan iki eserle teknik yetkinliğini ve sahne disiplinini sergiledi.
Topluluk, “Boléro” ve “Correr o Fado” eserlerini 15 Ağustos’ta Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde ikinci kez sahneleyecek.
- Uluslararası Bodrum Bale Festivali, farklı topluluk ve eserlerin yer aldığı programıyla 17 Ağustos’a kadar devam edecek.