DOLAR
32,3652
EURO
34,9704
ALTIN
2.323,66
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Kredi Notu En Kolay Nasıl Öğrenilir?

Kredi Notu En Kolay Nasıl Öğrenilir?
A+
A-
velux

Günümüzde kredi notu her zamankinden daha önemli bir parametre haline geldi. Bankalara yapacağınız kredi başvurularında ya da ev, araba satın alırken karşı tarafın en çok dikkate aldığı hususların başında kredi notu geliyor. Şayet kredi puanının belirli bir oranın altındaysa özellikle bankalara yaptığınız kredili ürün kullanma başvuruları reddedilecektir. Ancak belirli bir çıtanın üzerinde olan kredi notuna sahipseniz tablo değişir ve kredi başvurularınızın onaylanma ihtimali de yükselir.

Peki, kredi notunu öğrenmenin en kolay yolu nedir? Elbette hiç kimse sadece kredi notunu öğrenmek için uzun uğraşlar vermek istemiyor. Olası en kolay şekilde notunu öğrenmek ve bu doğrultuda hareket etmeyi planlıyor. Bunun yolu da Findeks internet sitesinden geçiyor. Çünkü internet sitesi üzerinden Findeks kredi notu sorgulama işleminin son derece hızlı ve kolay bir şekilde yapılması mümkün olabiliyor. Online olarak kredi notunuzu herhangi bir prosedürle uğraşmadan ya da belge toplamadan öğrenebiliyorsunuz.

Kredi notunun 1 ile 1900 arasında değiştiğini belirtelim. Tahmin edebileceğiniz gibi en yüksek olan kredi puanı 1900’dür. Sizin kredi notunuz 1900’e ne kadar yakınsa yaptığınız kredi başvurularının bankalar tarafından kabul edilme olasılığı da o kadar yüksek olacaktır. Bu arada Findeks kredi notunun nasıl belirlendiğini, hangi unsurların kredi notu üzerinde belirleyici olduğunu da merak edebilirsiniz.

Kredi Notunu Etkileyen Unsurlar Neler?

Genellikle kredi notunun sadece geçmişte kullanılan kredili ürünlerin geri ödeme alışkanlıkları dikkate alınarak belirlendiği düşünülüyor. Aslında bu bilgi doğrudur ancak dikkate alınan sadece geçmişteki kredi borcu ödeme alışkanlıkları değil. Kredi puanının belirlenmesinde dikkate alınan hususlar şöyledir:

  • Kredili ürün ödeme alışkanlıkları – % 45
  • Mevcut hesap ve borç durumu – % 32
  • Yeni kredili ürün kullanımı – % 5
  • Kredi kullanım yoğunluğu – % 18

Kredi notunuz düşükse ne yapmalısınız? Bu sorunun yanıtı için de öncelikle Findeks internet sitesini ziyaret etmenizi öneririz. Çünkü Findeks tarafından sunulan ‘Not Danışmanım’ hizmeti kapsamında kredi notunuzun yükseltilmesi için size bir yol haritası sunulabiliyor. Bu hizmete dair detayları öğrenmek için hangi siteye uğramanız gerektiğini artık biliyorsunuz.

velux