DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Küçük bir mutfak nasıl düzenlenir?

Küçük bir mutfak nasıl düzenlenir?
A+
A-
velux

Küçük bir mutfağa düzenlemek başlangıçta zor görünebilir ancak doğru yöntemlerle küçük mutfağınızı hem kullanışlı hem de estetik bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Evinizin mutfağında daha kaliteli vakit geçirmek istiyorsanız bu yöntemlere mutlaka göz atın.

İşte küçük bir mutfakta harikalar yaratmak için önemli ipuçları…

Rafları kullanın

En küçük mutfakta bile, duvarlarda genellikle bir dolabın, rafın altında veya ocağın üstünde boş bir alan olur. Mutfak tezgâhınızın üzerindeki duvar boşluklarını veya uygun yerleri, mutfak eşyalarınızı asabileceğiniz askılar ve raflarla  değerlendirebilirsiniz. Aynı şekilde kupalarınızı da duvara asabilirsiniz. Yemek pişirirken kolay erişebilmeniz için kaşık ve kepçelere alan yarattığınızda bir çekmece alanını da boşaltmış olursunuz.

 

Küçük bir mutfak nasıl düzenlenir?

 

Bıçaklıkları deneyin

Bir bıçaklık veya manyetik raf, mutfağınızın ne kadar işlevsel olduğu konusunda gerçekten fark yaratan basit öğelerden biridir. Ayrıca sık kullandığınız bir mutfak malzemesi parçası için çekmece karıştırarak vakit harcamak zorunda kalmazsınız. Duvara monte edilebilen mıktanıslı bıçak askıları da düzenli bir görünüm elde etmenizi sağlar.

 

Küçük bir mutfak nasıl düzenlenir?

 

Depolama alanları yaratın

Bunun için en iyi yöntem mutfakta fonksiyonel ürünleri kullanmaktır. Örneğin; dolap içi raflar kullanarak, mutfak gereçleriniz için fazladan depolama alanı yaratabilirsiniz. Mutfakta ihtiyacınıza göre ayarlanabilen alanlar oluşturabilirsiniz. Kapaklı dolaplar gibi açık raflarla da mutfağınıza farklı bir hava katabilirsiniz.

 

Küçük bir mutfak nasıl düzenlenir?

Eşyalarınızı gözden geçirin

Gerçekten küçük bir mutfakta olması gereken eşyalara mı sahipsiniz? Alanınızı daraltan, kullanışsız eşyaları mutfağınızdan çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda evde yaşayan sayısına göre bardak, tabak gibi gereçlerin fazla olduğunu düşünüyorsanız,  azaltabilirsiniz.

polat-galle