DOLAR
42,5291
EURO
49,5628
ALTIN
5.744,63
BIST
11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
10°C
Pazar Az Bulutlu
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C
Salı Parçalı Bulutlu
15°C
Aktur Arsipel tanıtım banner

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025 Yılı Bütçesi TBMM’de Kabul Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, festival maliyetlerini belediye konserleriyle karşılaştırarak kamuoyunu bilgilendirdi. Ayrıca, deprem bölgesindeki restorasyon çalışmaları ve İstanbul Anadolu Yakası’na kurulması planlanan kültür merkezi gibi projelere değindi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025 Yılı Bütçesi TBMM’de Kabul Edildi
23.11.2024
48
A+
A-
Polat su reklam

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025 Yılı Bütçesi TBMM’de Kabul Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025 Yılı Bütçesi TBMM’de Kabul Edildi

Bodrum Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 yılı bütçe görüşmelerinde festival maliyetlerinden deprem restorasyon projelerine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Festival maliyetleri, restorasyon projeleri ve turizm stratejileri gündem oluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2025 yılı bütçesine dair soruları yanıtladı. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamındaki büyük konserlerin, belediye konserlerine oranla 20’de bir maliyetle gerçekleştirildiğini ifade eden Ersoy, 7 ay boyunca 16 şehirde düzenlenen etkinliklerde toplam 6.700 organizasyona imza atıldığını söyledi.

Deprem bölgesinde zarar gören 377 vakıf kültür varlığının restorasyonu için tüm ihalelerin tamamlandığını belirten Bakan Ersoy, projelerin 2025 yılı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını açıkladı. Ayrıca, İstanbul Anadolu Yakası’nda bir arkeoloji müzesi ve kültür merkezi kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Formula-1 yarışlarının Türkiye’ye yeniden kazandırılması konusundaki girişimlerin devam ettiğini dile getiren Bakan, Devlet Tiyatroları, TİKA projeleri ve sanatçı alımları gibi konularda da bilgi verdi. 2023-2024 sezonunda Devlet Tiyatroları’nda teknik destek için harcanan tutarın 18 milyon 242 bin lira olduğunu açıklarken, 450 kişilik sanatçı alımının şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bakanlıkla birlikte, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Türk Dil Kurumu ve diğer bağlı kurumların bütçeleri de görüşmelerin ardından onaylandı.

Kaynak: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Görüşmeleri

Aktur Arsipel tanıtım banner