DOLAR
45,1847
EURO
52,8022
ALTIN
6.674,07
BIST
14.311,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
24°C
Muğla
24°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Yağmurlu
15°C
Pazar Yağmurlu
11°C

Mavi Bayraklı Torba koyunu sintine çöplüğü yaptılar

Mavi Bayraklı Torba koyunu sintine çöplüğü yaptılar
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mavi Bayraklı Torba Mahallesi koyuna sintine atıklarını boşaltan tekne veya tekneler denizcileri isyan ettirdi.

Kaynak Anterhaber.com

Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve kaptan Arif Yılmaz “Bunu bilinçli bir denizci yapmaz, denize böyle ihanet etmez, ayrıca boşaltılan yerin 500 metre ilerisinde zaten atık bırakma yeri var, bunun adı bindiği dalı kesmek denize ihanet etmek” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nin Mavi Bayraklı Koyu’na bırakılan atık su sintine atıkları 1 kilometre uzunluğunda 30 metre genişliğinde bir şerit oluşturarak sahile kadar geldi. Sintine atıklarını gören denizciler dehşete düştü, denizin üzerindeki geniş köpüklü atık maddeyi gören vatandaşlar ise ilgili makamlara telefon ederek yardım istedi.

Tansel Çankaya

300-500 TL. VERMEMEK İÇİN 30 BİN tl. LİK CEZAYI GÖZE ALIYORLAR

Kaptan Tansel Çankaya “Gördüğümüz kadarı ile bu motor sintinesinden çok teknelerdeki atıksu sintinesi, deterjanlı su. Bunu yapan zaten denizci olamaz. 500 metre ilerideki Torba balıkçı Barınağı’na yanaşıp teknelere verilen Mavi Kart7ı gösterse zaten 300- 500TL. ye atık sintinesini boşaltacak. Bunu yapmamak için geceyarısı pisliği denize basmış, pislik sahile kadar gelmiş. Tespit edilirse cezası teknenin boyu ve tank kapasitesine göre 25-30 bin TL. cezası var” diye konuştu.

 

Arif Yılmaz

BUNU YAPAN DENİZCİ OLAMAZ

Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve denizci Arif Yılmaz ise “Bodrum ve bölgesinde yüzlerce tekne var. Ve bu olay çok sık rastladığımız bir olay değil. Çünkü denizci bilinçli ve eğitimlidir. İnsan ekmek yediği tekneye ihanet etmez. Bu büyük yatlardan ve gemilerden olamaz, küçük balıkçı veya amatör teknelerin atık su sintinesine benziyor. Sintineni bulunduğu yerde zaten atık su boşaltma tanklarının bulunduğu balıkçı barınağı var. 300-400 TL. vermemek için pisliğini denize boşaltıyor. Tespit edilmesi için gereğini yapacağız, ancak tespiti oldukça güç bir durum, denizci bindiği dalı kesiyor” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.