DOLAR
42,8057
EURO
50,2442
ALTIN
5.959,02
BIST
11.335,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
15°C
Muğla
15°C
Açık
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Velux reklam görseli

Meclisin Hatası Bodrum’un Cebinden Çıkıyor

A+
A-
Aktur Pizza reklam görseli

Meclisin Hatası Bodrum’un Cebinden Çıkıyor

Her belediye meclis toplantısı, halka karşı verilen bir sınavdır. Meclis üyeleri, toplantılarda gündeme “evet” ya da “hayır” derken halkın iradesini kullanırlar. Kullanılan iradenin de hesabını vermek zorundalar.

Kahveye gider gibi meclis toplantılarına giden üyeler, ne yazık ki kentin faydasından çok zararına neden oluyorlar.

Son yazımda ayrıntılarıyla anlattığım SGK’ya devir listesindeki ada ve parsel hatası, Bodrum Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında sessiz sedasız düzeltildi.

Bu bir hata değil, düpedüz gayriciddilik göstergesidir.

Neden mi? Anlatayım.

Meclis gündem maddeleri, meclise gelene kadar neden denetlenmez? Aynı gündem maddesinin üzerinde imza sorumluluğu olan üç isim daha bulunmakta. Balık baştan misali.

Gündem, mecliste okunup oylama yapıldığında, tüm meclis üyeleri konunun doğruluğuna vakıf olmalı ki, evet ya da hayır diyebilmelidir.

Sonuç ortada… otuz gün önce yapılabilecek işlem, otuz gün sonra yapılacak. SGK ile yapılacak mahsuplaşma, düz hesap 240 milyon liranın aylık faizi alınmaya devam edecektir. Bir yanlışlığın meydana getirdiği 30 günlük gecikme için, yaklaşık 7 milyon 200 bin liralık faiz yükü oluşacaktır.

İşte, belediye iş bilmezlerin elinde kalınca, sonuç faizin faizinin ödenmesi oluyor.

Hata düzeltildi, sorumlular çalışanlar oldu. Meclisin hiçbir sorumluluğu yok, yanlışa evet demekten başka. Kamu zararına yol açan bu kararın bedeline kim katlanacak?

Yanıtı belli: Bodrum halkı. Manavdan domates alırken gösterdiğimiz itinayı kent yöneticilerini seçerken göstermiş olsak, belki de bunlar yaşanmayacaktı.

Şimdi 7 milyon lira kamu zararı cepte. Son yazımda bahsetmiş olduğum başka bir taşınmaz hakkında ses yok. Ortakent Mahallesi 295 ada, 4 parselde kayıtlı 464,99 metrekare taşınmaza 3 milyon lira değer tespiti yapılmış.

Borcu Yapan

Bu parsel sizin olsa bu fiyata satar mısınız? İşe yaramaz olsa, Sosyal Güvenlik Kurumu taşınmazı mahsuplaşma listesine koymaz.

Bodrum Belediyesi taşınmaz hakkında gayrimenkul değerlemesi yapmış mıdır? Sonuçlar kamuoyuyla ne zaman paylaşılacak?

Yanlışlığın getirdiği faiz yükü ve Ortakent Mahallesi’ndeki taşınmaza biçilen değerle birlikte kamu zararı neredeyse 20 milyon lirayı buluyor.

Bir taraftan iktidarın iş bilmezliği, diğer taraftan iktidara yürüdüğünü iddia eden CHP arasında, cenderede kaldık.

Vesselam…

Konu hakkındaki önceki yazım: https://bodrumhaber.com/borcu-yapan-odesin-bedelini-bodrum-odemesin/

Düzeltme için alınan kararın videosu

Velux reklam görseli
ETİKETLER:
scrubs forma