DOLAR
32,2648
EURO
35,0702
ALTIN
2.464,60
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
30°C

Metiner’in CHP Aşkı(!)

velux

Metiner'in CHP Aşkı(!)

Metiner’in CHP Aşkı(!)

Son günlerde Mehmet Metiner gündemimizde. Emrinde olduğunu defalarca ifade ettiği AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kararlarını yada yapmaya niyetlendiği bilgisini aldığı konularda açıklamalarda bulunuyor. Kendince Erdoğan’a ayar veriyor görüntüsü yaratıyor.

Metiner, Barış Saylak’ın tekrar Muğla Tarım İl Müdürü olmasına içerlemiş;

“Milas’ta aday gösterilmediği için bize seçim kaybettirmek için çalışan, ihanetin her türlüsünü yapan, davamızla uzaktan yakından ilgisi olmayan eski Tarım il müdürü Barış Saylak’ın tekrar il müdürlüğü görevine atandığını duymam ziyadesiyle üzdü beni”

Mehmet Metiner üzülünce, bizde üzüldük. AKP Genel Başkanı Erdoğan derhal, vakit geçirmeden Barış Saylak’ı görevden almalı, Metiner üzüntüden yataklara düşerse halimiz nice olur.

Metiner bu kez hedefini büyütüyor…

“AKP’de koltuk kapma kavgası! Mehmet Metiner, Aydın Ayaydın’ı hedef aldı; Erdoğan’a seslendi” bu haber başlığı nedense CHP yanlısı basında çokça yer aldı.

“Seçimde kaybetmiş. Partiye de kaybettirmiş. Parti kendi partisi değil ki üzülsün. Sonra “Ben bakan olacağım, CB beni bakan yapacak!” dedirtmiş yakınındakiler üzerinden.”

Metiner’in, Aydın Ayaydın bakan olursa endişesi nedir?

“Reis’in bu saatten sonra bu tür güç ve koltuk sevdalılarına yol vereceğine inanmıyorum. Hele de bu “AK Partili değilim, ısrar üzerine katıldım!” diyen, yani kendi nefsini AK Parti’den aziz ve üstün gören herifçioğullarına yol vereceğine zinhar inanmıyorum. Hayırlısı. Reis ne derse o! Sonuna kadar emrinde ve yanındayız bir nefer olarak!”

Aydın Ayaydın bakan olur mu ilgi alanımda değil, ancak Mehmet Metiner’in bu tepkileri mensubu olduğu partinin başarılı olma isteğiyle ilgili olmadığı açık.

Mehmet Metiner son yerel seçimlerde Milas ve Bodrum’da AKP için çalışmış, doğal olarak Aydın Ayaydın için oy toplamış birisi olarak yaptığı açıklamaların, neden sonuç ilişkileri düşündürücüdür.

Aydın Ayaydın’ın kızı AKP Milletvekilidir. Son yerel seçimlerde Muğla İl Genel Meclisi 163 bin oy almasına rağmen, Aydın Ayaydın 208 bin oy almıştır. Cumhur Başkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 31.66 oy alırken, Ayaydın yüzde 32.69 oy alarak seçimi tamamlamıştır.

Metiner’ in endişesi ne ola ki?

Seçim öncesi TV100 de katıldığı bir programda, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras için “kendisi arkadaşımızdır “ demiştir.

Aydın Ayaydın için ise; “Kendisi Kürt, Muğla da yaşayan Kürt seçmenden oy alır mı?” tartışmasında Metiner; “Hayır. Aydın bey Kürt değil, Arap’tır.” diyerek bilinç altındaki şoven duygularını dile getirmişti.

Muğla’da Metiner’in CHP aşkı nereden geliyor?

Yerel seçimler sonucu AKP Muğla da iki ilçe belediye başkanlığını almıştır, Kavaklıdere ve Seydikemer. Metiner bu belediyeleri ziyaret etmeden, CHP’li Bodrum ve Milas Belediye Başkanlarını ziyaret ederek başarılar dilemiştir.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un, Metiner’e herhangi biz taviz vereceğini sanmıyorum.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras verir mi, ondan pek emin değilim. Metiner’in Bodrum aşkının, Kocadon döneminden başlamakta olduğunun da bilinmesini isterim.

Metiner’in Bodrum Belediyesi ziyaretine kimlerin aracılık yaptığını merak ediyorum. Kimse “nezaket ziyareti” demesin, Mehmet Metiner’in nazik olabileceğini düşünmüyorum.

Her fırsatta, Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışan sözleri unutulmamalıdır.

Mehmet Metiner’in “Aydın Ayaydın“ iktidarın gücü arkamda.” diyerek, memurlara baskı yapıyor.” söylemi ne kadar gerçek bilmem, lakin aynı şeyi kendisi yapıyor olmasın.

Başkan Tamer Mandalinci, bu ziyaretin içeriği ve kimlerin aracı olduğu konusunda açıklama yapmalıdır. Kendi yerine vekil bıraktığı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Azat Öztürk’ün ,bu ziyarette bir dahli var mıdır?

Azat Öztürk Başkanlık Makamında, Metiner’le baş başa bir görüşme yapmış mıdır? Nede olsa eski partidaşlar. (olayın takipçisiyim)

“Eğer rakibin seni övüyorsa” diye başlayan, Fidel Castro’ya ait bir söz le bitirmek isterdim lakin konuyu abartmak istemedim.

Vesselam…

Yazılarımda meclis üyelerinin bazılarını kaleme alacağım. Köpeksiz Köyde Değneksiz Dolaşmaya Benzemez bu işler.

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları