DOLAR
32,9264
EURO
35,3803
ALTIN
2.465,71
BIST
10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
37°C
Muğla
37°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
36°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
34°C
Cuma Hafif Yağmurlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C

Milas ve Menteşe’deki yangınlar kontrol altında

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe ile Milas’ a Bağıl Kısırlar Mahallerinde çıkan orman yangınlarında yaklaşık 25 hektarlık alanın kül olduğu belirtildi.

Milas ve Menteşe’deki yangınlar kontrol altında
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe ile Milas’a Bağıl Kısırlar Mahallerinde çıkan orman yangınlarında yaklaşık 25 hektarlık alanın kül olduğu belirtildi. Saat 12.25’te başlayan yangın rüzgarın etkisi ile Denizli il sınırları içerisine geçti yanğına köylülerle birlikte 150 orman işçisi 36 arazöz, 8 su ikmal aracı, 5 helikopter ve 6 uçak müdahale etti. Milas’ın Kısırlar Mahallesi’nde ki bir tarım arazisinden başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangının Kısırlar ve Beyciler’ de ki köy ve bağ evlerine yönelmesi ile korku ve heyecan dolu anlar yaşandı.

Yanğına 35 arazöz, 207 orman işçisi, 4 helikopter ve 4 uçağın müdahale ettiği belirtilirken alevlerin evlere yaklaşması üzerine köylüler bahçe hortumları ve traktörlerle önlem almaya çalıştı. Milas ve Menteşe’de yangınların kontrol altına alınmaya  çalışıldığı, Aydın’ın Didim ilçesindeki Ak Yeniköy’de ise yangının devam ettiği belirtildi. Yangınlarda ilk belirlemelere göre 25 hektarlık orman, 9 hektarlık tarım arazisinin kül olduğu belirtildi. Muğla’nın Menteşe ilçesi ile Milas’ın Kısırlar Mahallesi’ndeki orman yangınlarının saat 16.30 itibarıyla kontrol altına alındığı belirtildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık Kısırlar Mahallesi’ndeki köylüleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği jandarmanın yangınlarla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Aktur tatil sitesi