DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Muğla Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması ödül töreni, 22 Mart’ta Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra 51 ülkeden 409 eser sahibi, toplamda 1128 karikatür ile katıldı.

İran’dan Ali Rastroo birincilik ödülünü kazanırken, Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov ikinci ve Türkiye’den Ali Şur üçüncü oldu. 18 yaş altı ödülünü İran’dan Nilyasadat Mirrezaei ve Sinop’tan Elif Bilge Sağlam kazandı. İzmir’den katılan Cemalettin Güzeloğlu ise Raşit Yakalı özel ödülünü aldı. Sırbistan’dan Toso Borkovic, Ankara’dan Hüseyin Tanyeri ve İran’dan Mohammadali Khalaji’ye de mansiyon ödülü verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında ulusal olarak başlattığı yarışmayı 2020 yılından bu yana uluslararası düzeyde düzenliyor. Bugüne kadar toplamda 6 bin 587 karikatür gönderildi.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında Türkiye’nin önde gelen karikatüristleri Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Raşit Yakalı, Şevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı ve Savaş Ünlü bulunuyor.

Pankartın otoparkta sergilenmesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, konuyla ilgili olarak CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mandalıncı’dan ya da Belediye yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak, siyasi çevrelerde konuyla ilgili olarak daha fazla tartışmanın beklendiği belirtiliyor.

Bu gelişmelerin ardından, Bodrum’da yerel seçim atmosferinin daha da ısınması beklenirken, pankartın kaldırılması ya da yer değiştirilmesi gibi bir hamleyle konunun çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Aktur tatil sitesi