DOLAR
32,5772
EURO
35,0406
ALTIN
2.434,37
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
33°C
Muğla
33°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Açık
35°C

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Deniz Taşımacılığını Tekelleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Deniz Taşımacılığını Tekelleştirdi.
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Deniz Taşımacılığını Tekelleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada, Muğla ve Aydın’ın Büyükşehir Belediyeleri tarafından hayata geçirilen deniz otobüsü seferleri projesinin, turizmin gözde merkezlerini denizden birleştirdiğini belirtti. Projenin, özellikle yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacağı ve denizlere kıyısı olan diğer belediyelere örnek olacağı ifade edildi. Deniz otobüsü seferleri, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Didim’de düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak. Açılışa tüm vatandaşlar davet edildi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Deniz ulaşımını hareketlendirecek, kara yolunu rahatlatacak ve ülkemizin turizmine katkı sağlayacak bu projenin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, projenin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mıza teşekkür ediyoruz” denildi.

Ancak, yapılan açıklamada bazı eksiklikler olduğu ortaya çıktı. İzinlerin Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri tarafından alındığı algısı yaratılmasına rağmen, izinlerin aslında İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne (İDO) ait. Bu özel kuruluş tarafından gerçekleştirilecek olan Fethiye Marmaris – Bodrum – Turgutreis ve Didim seferleri hakkında Muğla Toplu Taşıma A.Ş’nin resmi web sayfasında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ve sunulan belgelerin gerçeği yansıtmadığı ve halkı yanıltıcı bilgi verildiği iddia edildi. Açılış töreninin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapılacak olması, özel sektör tarafından gerçekleştirilecek taşımacılığın CHP’li belediyeler tarafından yapılıyormuş gibi bir izlenim oluşturduğunu ve CHP Genel Başkanına yanlış bilgi verilip verilmediği sorusunu gündeme getirdi.

Bodrumhaber.com’ da yayınlanan bir haberde, deniz yolcu taşımacılığı yapacak olan firma ve sahibi hakkında bilgiler verildi. Haberde, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin büyük hissedarı Hamdi Akın’ın Bodrum’da konut, arsa ve turizm yatırımları bulunduğu ve Bodrum Tanıtma Vakfı yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, Hamdi Akın’ın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yakınlığı ile bilindiği ifade edilmiştir. Bu konu hakkında Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teşekkür edilmesi, belediye izni alan firma sözcüsüymüş gibi hareket edildiğinin göstergesi olarak değerlendirildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacak deniz taşımacılığında, İDO’nun Muğla Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla bu hatlarda tekelleşmesi söz konusu. Aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar tekelleşme ile diğer hatlarında ellerinden gideceği endişesini taşımakta.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ ın seçim bütçesinde İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin büyük hissedarı Hamdi Akın’ ın ne kadar katkısı vardır? sorusu gündemde.

Muğla Büyükşehir Belediyesi belgelerin tamamını Muğla Halkı ile paylaşmalıdır.