DOLAR
32,6786
EURO
35,1944
ALTIN
2.442,41
BIST
10.585,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
35°C
Muğla
35°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Açık
33°C

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Hamdi Akın’a Kıyak

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Hamdi Akın’a Kıyak
A+
A-
velux

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Hamdi Akın’a Kıyak

MUĞLA – Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ve denizlerden daha fazla faydalanmak amacıyla deniz otobüsü seferlerini başlatıyor. Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris güzergahlarındaki seferler, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda başlayacak.

Açılış Töreni

Deniz otobüsü seferlerinin açılış töreni, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Aydın Didim D-Marin yolcu iskelesinde 1 Temmuz Pazartesi günü saat 13.45’te gerçekleştirilecek.

İzin ve Tepkiler

Ancak, Bodrum Haber’in yaptığı araştırmalara göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan izin İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne (İDO) ait. Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri’nin bu projeyi kendi seçim vaatleri olarak lanse etmeleri ve açılışı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yapacak olması halkı yanıltıcı nitelikte bulundu.

Hamdi Akın ve Bağlantılar

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin büyük hissedarı Hamdi Akın’ın, Bodrum’da konut, arsa ve turizm yatırımları bulunuyor. Aynı zamanda Bodrum Tanıtma Vakfı yönetim kurulu üyesi olan Hamdi Akın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yakınlığı ile bilinir. İhale yapılmadan toplu deniz taşımacılığı işinin doğrudan Hamdi Akın’a verilmesi dikkat çekiyor.

Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri’nin deniz otobüsü seferlerini başlatma kararı ve bu süreçte yaşananlar, kamuoyunda geniş yankı uyandıracak gibi görünüyor. Belediyelerin görevi sosyal belediyecilik olarak halka daha ucuz ulaşım sağlamak iken, özel bir firmanın para kazanacağı bir projeye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in alet edilmesi dikkat çekiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Hamdi Akın'a Kıyak

Bodrum Ev Emlak