DOLAR
35,5750
EURO
37,0379
ALTIN
3.098,99
BIST
10.029,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
11°C
Muğla
11°C
Hafif Yağmurlu
Salı Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C
Cuma Yağmurlu
12°C

Muğla’da 100 bin ıtri tıbbi bitki ve 5 bin meyve fidanı dağıtıldı

MUĞLA (AA) – Muğla’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üretici kadınlara 100 bin ıtri tıbbi bitki ve 5 bin meyve fidanı dağıtıldı.İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Milas’ta etkinlik düzenlendi.Pro…

Muğla’da 100 bin ıtri tıbbi bitki ve 5 bin meyve fidanı dağıtıldı
09.03.2023
206
A+
A-

MUĞLA (AA) – Muğla’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üretici kadınlara 100 bin ıtri tıbbi bitki ve 5 bin meyve fidanı dağıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Milas’ta etkinlik düzenlendi.

Programda, üretici kadınlar ile Muğla’da misafir edilen depremzede aileler bir araya geldi.

Etkinlikte, katılımcılara 100 bin ıtri tıbbi bitki ile 5 bin meyve fidanı dağıtılırken, depremde hayatını kaybedenleri temsilen zeytin fidanı dikildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla’nın kuzeydeki en önemli üretim aksının Milas olduğunu söyledi.

Pandemi, orman yangınları, Rusya-Ukrayna savaşı gibi olaylar nedeniyle tarımsal üretimin sekteye uğradığı zor dönemlerden geçtiklerini ifade ederek, “Çok büyük sıkıntılar yaşadık ama şükürler olsun ki afet fonundan, AFAD’dan ve Cumhurbaşkanlığından tüm üreticilerimizin banka hesaplarına gerekli ücretler yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığımızın terzi usulü proje çalışmalarıyla üreticiyi desteklemeye gayret ettik. Yaşadığımız her zorluğa rağmen üretme azmimiz hiç bitmedi.” dedi.

1999 Marmara depreminin ardından Milas’a yerleşen ve çiftçilik yapmaya başlayan Esra Kuray ise bölgede üreterek kadınlara örnek olmaya çalıştığını, il ve ilçe müdürlüklerinin hemen her projesinde yer aldığını vurgulayarak, kadınların üretimde var olduğunu ve giderek güçlendiğini kaydetti.

Törene, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Tutar, kooperatif başkanları, ziraat odası başkanları, muhtarlar, üreticiler ve mahallede kalan depremzede misafirler katıldı.

ETİKETLER: , , ,