DOLAR
35,5750
EURO
37,0379
ALTIN
3.098,99
BIST
10.029,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
11°C
Muğla
11°C
Hafif Yağmurlu
Salı Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C
Cuma Yağmurlu
12°C

Muğla’da Aile Hekimlerinden 5 Günlük Grev: “Sağlıkta Ticaret Ölüm Getirir”

Muğla’da Aile Hekimleri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesine karşı 5 günlük grev kararı aldı. Birlik ve Dayanışma Sendikası İl Temsilcisi Dr. Can Kirişçi, halkın sağlık hakkını savunmak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Muğla’da Aile Hekimlerinden 5 Günlük Grev: “Sağlıkta Ticaret Ölüm Getirir”
03.12.2024
43
A+
A-

Muğla’da Aile Hekimlerinden 5 Günlük Grev: “Sağlıkta Ticaret Ölüm Getirir”

Bodrum Haber

Aile Hekimleri, 2-6 Aralık tarihlerinde iş bırakma eylemi yaparak sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine ve yeni yönetmeliğe tepki gösterdi.

Aile Hekimliği Yönetmeliği’ne tepkiler artarken, sağlık çalışanları grevle çözüm arıyor.

Muğla’da Aile Hekimleri, sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine yönelik düzenlemeleri protesto etmek amacıyla 2-6 Aralık 2024 tarihleri arasında iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin iptalini talep etti.

Birlik ve Dayanışma Sendikası İl Temsilcisi Dr. Can Kirişçi yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemelerin hem halkın sağlık hakkına zarar verdiğini hem de sağlık çalışanlarının özlük haklarını ve mesleki özerkliklerini tehdit ettiğini vurguladı. Dr. Kirişçi, “Aile Sağlığı Merkezleri ücretli hizmete doğru hızla ilerliyor. Halkın sağlığı, bilimsel ve nitelikli hizmet yerine ticari kaygılara teslim ediliyor. Sağlıkta ticaret ölüm getirir” dedi.

Açıklamada, TBMM’ye sunulan ve Sosyal Sigortalar ile Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifine de tepki gösterildi. Dr. Kirişçi, teklifin yasalaşması durumunda, ücretsiz birinci basamak sağlık hizmetlerinin ücretli hale geleceğini ve aile hekimlerinin asli görevlerinden uzaklaştırılacağını ifade etti. Özellikle sülük ve hacamat gibi etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamış uygulamaların mesai dışında paralı olarak yapılmasının, halkın sağlık hizmetlerine duyduğu güveni zedeleyeceğini belirtti.

“Eziyete dönüşen Aile Hekimliği Yönetmeliği’nin iptalini ve meclisteki yasa teklifinin geri çekilmesini istiyoruz” diyen Dr. Kirişçi, halkın sağlık hakkını savunmaya devam edeceklerini vurguladı. Halkı, sağlık haklarına sahip çıkmak için eylemlere destek vermeye davet etti.

Kaynak: Anter Haber

Muğla’da Aile Hekimlerinden 5 Günlük Grev: “Sağlıkta Ticaret Ölüm Getirir”