DOLAR
36,6580
EURO
40,0193
ALTIN
3.525,20
BIST
10.860,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Çok Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
8°C
Çarşamba Açık
10°C
Perşembe Açık
13°C

Muğla’da Deprem ve Afet Yönetimi Masaya Yatırıldı

Muğla’da Deprem ve Afet Yönetimi Masaya Yatırıldı
22.02.2025
25
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrum Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Ege’nin deprem risklerini masaya yatırmak ve afetlere karşı dirençli kentler oluşturmak amacıyla önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla gerçekleşen “Kıyı Ege’de Deprem Gerçeği ve Afet Yönetimi Çalıştayı”, bölgedeki sismik hareketlilikler ve afet yönetimi konularına dair kapsamlı değerlendirmelere sahne oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen çalıştayın açılışına CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, ilçe belediye başkanları, baro ve meslek odaları temsilcileri katıldı.

Deprem ve Afet Yönetimi Tüm Yönleriyle Ele Alındı

Çalıştay, Kahramanmaraş depremlerine dair sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından, Ege Denizi’ndeki sismik hareketlilikler, bölgenin deprem riski, yapı stoku ve güçlendirme stratejileri, yerinde dönüşüm uygulamaları, altyapı sistemlerinin afetlerdeki dayanıklılığı, sosyal ve hukuki süreçler gibi konular masaya yatırıldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Alan, bölgedeki deprem ve tsunami riskine dikkat çekerek, “Afete dirençli kentler yaratmak için kalıcı çözümler üretmek zorundayız” dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Nusret Suna ise, “Afetlere karşı yapılan yatırımlar, geleceğe yapılan yatırımlardır. Yapı stokumuzun envanteri çıkarılmalı ve güçlendirme çalışmaları hızlandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras: Gerçeklerle Yüzleşmek Zorundayız

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, depremin sadece Kıyı Ege’nin değil, küresel bir sorun olduğunu vurgulayarak, “Depremle yüzleşmek zorundayız. Kentlerimizin güvenliği için bilimsel verilere dayalı önlemler almalıyız” dedi.

Çalıştayın sonuçlarının takip edileceğini belirten Aras, “Her ay yeniden bir araya gelerek çıkan raporları değerlendireceğiz. Uygulamaya geçirilmesi için sorumluluklarımızı netleştireceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce gerçekleştirdiği mikro bölgeleme çalışmalarının tamamlandığını hatırlatan Aras, yapı stoku envanteri ve afet yönetimi konularında yeni adımlar atacaklarını söyledi.

Kaynak: Muğla Büyükşehir Belediyesi

Muğla’da Deprem ve Afet Yönetimi Masaya Yatırıldı