DOLAR
32,6273
EURO
35,0781
ALTIN
2.439,87
BIST
10.348,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
33°C
Muğla
33°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Açık
35°C

Muğla’da ekipler sahillerdeki kaçak yapılarla sıkı mücadeleyi sürdürüyor

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikleri ekipleri Kurban Bayramı’nın ilk 3 gününde Bodrum’da kıyı şeridinde “Kıyı Kanunu, İmar Kanunu ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu” kapsamında izinsiz kullanım ve yapılaşmalar ile ilgili denetim yaptı. Bayramın ilk 3 gününde 50’ye yakın işletmenin denetlendiği denetimlerde sahillerde bulunan kaçak yapılar ve iskeleler drone ile havadan tespit edilerek haklarında tutanak tutuldu.

Muğla’da ekipler sahillerdeki kaçak yapılarla sıkı mücadeleyi sürdürüyor
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Muğla’da ekipler sahillerdeki kaçak yapılarla sıkı mücadeleyi sürdürüyor

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikleri ekipleri Kurban Bayramının ilk 3 gününde kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ettiler.

Ekiplerin, Kurban Bayramının ilk 3 gününde Muğla’nın önemli turizm merkezlerinde denetimlere devam ettiği ve “Kıyı Kanunu, İmar Kanunu ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu” kapsamında izinsiz kullanım ve yapılaşmalar ile ilgili Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri, Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetim yaparak, kamu arazilerini ve kıyıları işgal eden işletmeler hakkında tutanak tuttuğu öğrenildi.

Muğla'da ekipler sahillerdeki kaçak yapılarla sıkı mücadeleyi sürdürüyor

50’YE YAKIN İŞLETMEYİ DENETLEDİLER

Çevre Şehircilik ve Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Biz bu yaz ‘Denizler Halkındır’ sloganıyla bir hareket başlatıyoruz” ve sahillerde tarama yaptırıyoruz, kıyıyı işgal eden kaçak yapıları tespit ederek, yıktıracağız açıklaması sonrasında, Sahilde kaçak iskele, loca, bungolov ve inşaatları ile gündeme gelen Turizm Cenneti Bodrum’da özel önem veren ekiplerin denetimleri aralıksız sürüyor.

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikleri ekipleri Bayramın ilk 3 gününde Turizm Cenneti Bodrum’da sahillerde bulunan 50’ye yakın işletmede denetimde bulundular.

Ekiplerin, özellikle “Kıyı Kanunu, İmar Kanunu ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu” kapsamında izinsiz kullanım ve yapılaşmalar ile ilgili denetim yaptığı öğrenildi.
Ekipler tarafından sahilde bulunan kaçak yapılar ve iskeleler, drone ile havadan tespit edilerek tutanak tutuldu.

Ekiplerin, Muğla’da 15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasağına aykırı hareket eden inşaatlarla ilgili de tutanak tutarak Bodrum Belediyesine bildirdiği de öğrenildi.

Bodrum’da yıkım kararı verilen iskelelerin yüzde 90’ının yıkım işleminin Bodrum Belediyesi zabıta ekiplerinin gözetiminde tamamlandığı, işletmelerin büyük bir bölümünün kaçak iskeleleri kendilerinin yıktığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINDAN KAÇAK TESPİTİ

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikleri ekiplerinin Bodrum’da basında yer alan haberlerden ve tatilcilerin sosyal medyadan konum bilgisiyle birlikte yaptığı paylaşımlarından tespit edilen iskele ve locaların tespitine öncelik verdiği öğrenildi.

Ekiplerin, Çevre Şehircilik ve Değişikliği Bakanlığı tarafından kurulan wapsap ihbar hattına gelen ihbarları da öncelikle olarak değerlendirdikleri bildirildi.

WHATSAPP HATTINA İHBAR YAĞIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sahil ve deniz üzerindeki kaçak yapıların önüne geçmek ve vatandaşların plajlara rahat şekilde ulaşabilmesini sağlamak için “Çevre-Deniz WhatsApp İhbar Hattı”nı devreye aldıklarını açıklamıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahil ve deniz üzerindeki kaçak yapıların önüne geçmek, vatandaşların plajlara rahat şekilde ulaşmasını sağlamak için harekete geçmişti. Bu kapsamda, Bakanlık tarafından “Çevre-Deniz WhatsApp İhbar Hattı” kurulmuştu.

Vatandaşlar, çevre ve deniz kirliliğiyle ilgili şikayetlerini, fotoğraflı ve videolu olarak “0532 01 01 181” numaralı WhatsApp ihbar hattına ileterek 7 gün 24 saat bildirimde bulunabiliyorlar.

100’E YAKIN İHBAR GELDİ

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkileri, söz konusu hatta adeta ihbar yağdığına işaret ederek, vatandaşlarımızdan gelen her ihbarı, “İlçe Kaymakamlarımız, Belediyelerimiz, Sahil Güvenlik, Polis ve Jandarma ekiplerimiz ile paylaşıyoruz. İhbar doğru ise anında işlem yapıyoruz” bilgisini verdiler. Bugüne kadar Muğla’daki kaçak yapılaşmalarla ilgili 100’e yakın ihbar geldiği öğrenildi.

patronlardunyasi.com

ETİKETLER: , , , ,