DOLAR
32,5715
EURO
35,0426
ALTIN
2.431,98
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
33°C
Muğla
33°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Açık
35°C

Muğla’da Havai Fişek Yasaklandı

Muğla’da Havai Fişek Yasaklandı
A+
A-
polat-galle

Muğla’da Piroteknik Maddelerin Kullanımı Yasaklandı

Muğla Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında piroteknik maddelerin alımı, satımı, bulundurulması ve kullanımını yasaklayan bir genel emir yayınladı.

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, il genelinde orman yangınlarıyla mücadelede alınan tedbirlerin önemine dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yüzde 70’i ormanlarla kaplı olan ilimiz, orman yangınlarına karşı son derece hassas bir yapıya ve coğrafyaya sahip olduğundan, orman yangınlarıyla mücadelede alınacak tedbirler yangınların önlenmesinde önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda Muğla İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunca 03.04.2024 tarihinde yapılan toplantıda 2024/01 sayılı Genel Emir kararları alınmış, yayınlanarak uygulamaya konulmuştur.”

Açıklamada ayrıca, yaz aylarında artan yangın riski ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak ek tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi. Valilik, nişan, düğün, uğurlama, resmi ve milli bayramlar, çeşitli açılış, kutlama ve organizasyonlarda, özel günlerde havai fişek, dilek balonu, torpil ve diğer piroteknik maddelerin izinsiz ve mevzuata aykırı şekilde kullanılmasının orman yangınlarına sebep olabileceğini ve halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atabileceğini vurguladı.

Bu nedenle 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 9., 11. ve 66. maddeleri gereğince, il genelinde yangına sebebiyet verebilecek piroteknik maddelerin mevzuata aykırı ve izinsiz olarak alımı, satımı, kullanılması ve bulundurulması yasaklandı.

Valilik, alınan genel emir doğrultusunda, başta genel ve özel kolluk birimleri olmak üzere yetkili, görevli ve sorumlu tüm kamu görevlilerinin gerekli denetim ve takipleri yapmasını ve yasağa uymayanlarla ilgili yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti. Açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve diğer ilgili mevzuat uyarınca gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılarak konunun hassasiyetle takip edileceği vurgulandı.

Muğla Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma amacıyla bu tedbirlerin alındığını ve kamuoyunun desteğini beklediğini ifade etti.

Aktur tatil sitesi