Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcusu Emircan Haney, Çin’in Nanjing kentinde düzenlenen Dünya Kupası finallerinde Danimarkalı rakibini yenerek altın madalya kazandı. Haney, erkekler makaralı yayda Dünya Şampiyonu oldu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcusu Emircan Haney, Çin’in Nanjing kentinde düzenlenen 2025 Hyundai Dünya Kupası finallerinde büyük bir başarıya imza attı. Haney, finalde Danimarkalı rakibi Mathias Fullerton’u yenerek altın madalya kazandı ve Dünya Şampiyonu oldu.
Altın Madalya Nanjing’den Geldi
Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı milli okçusu Emircan Haney, erkekler makaralı yay kategorisinde mücadele etti. Nanjing’deki turnuvada çeyrek finalde Fransız Nicolas Girard’ı 147-146, yarı finalde ise Hollandalı Mike Schloesser’ı beraberlik atışları sonucunda mağlup ederek adını finale yazdırdı.
Finalde Danimarkalı Mathias Fullerton ile karşılaşan Haney, rakibini 149-148 skorla yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
Aras: “Muğla sizinle gurur duyuyor”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şampiyon sporcu Emircan Haney için şu ifadeleri kullandı:
“Dünya’nın en iyi okçularını geride bırakarak Dünya Şampiyonu olan, ülkemizi ve Muğla’mızı gururlandıran Büyükşehir sporcumuz Emircan Haney’i kutluyorum. Yatağan ilçemizde başlayan okçuluk hikayesi Çin’de büyük bir başarıyla taçlandı ve okçulukta zirveye ulaştı. Tüm gençlerimize örnek olacak bu başarı hikayesini bizlere yaşatan Antrenörümüz Dr. Ejder Sözen’e ve adını okçuluk tarihine yazdıran Emircan Haney’e çok teşekkür ediyorum. Muğla sizinle gurur duyuyor.”