DOLAR
32,5855
EURO
34,7974
ALTIN
2.507,93
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Muğla’nın birçok ilçesinde vaka sayısı 10 katına çıktı”

Muğla Tabip Odası Başkanı Şahin, turizmin başlamasıyla birlikte Muğla’daki turizm ilçelerinde vaka sayılarının 10 katına çıktığını söyledi. Kronik rahatsızlığı olan sağlık çalışanlarının ise hâlâ çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

“Muğla’nın birçok ilçesinde vaka sayısı 10 katına çıktı”
Bodrum Ev Emlak

BERKAY SAĞOL / BİRGÜN

Muğla’da da PCR testi pozitif olan kişilerin sayısı her geçen gün hızla artıyor. ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulamasında Menteşe’de 29 Ağustos’ta 45’i geçen riskli bölge sayısı, 7 Eylül itibariyle 50’yi aştı. Yüksek riskli bölge sayısı ise 12’ye yükseldi. Son bir ayda riskli bölge sayısında en fazla artış Kötekli Mahallesinde yaşandı. Menteşe’de bazı esnafların dükkânlarını kapattığı öğrenilirken, en son olarak Yapı Kredi Bankası Menteşe’de bulunan şubesini Covid-19 sebebiyle kapattığını açıkladı.

Pozitif vakaların artmasının ardından, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni bir pandemi servisi daha açıldığını söyleyen Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Şu anda hastaneler ve yoğun bakımlar yeterli ancak sayı daha fazla artarsa neler olur bilemiyoruz. Bunun dışında 1 Haziran’dan öncesine göre farklı olarak, PCR testi pozitif çıkan hastaların çoğunluğu evlerine gönderiliyor ve evlerinde tedavi süreci sürdürülüyor. Bu nedenle Covid-19 takipli hasta sayısına ulaşmak zorlaşıyor. Muğla Tabip Odası olarak, hekimler üzerinden edindiğimiz bilgilerle kentin durumunu anlamaya çalışıyoruz. Testi pozitif olan kişileri aile hekimleri takip ediyor ve Muğla Merkez Menteşe’de en az kişiyi takip eden aile hekimi bile 7-8 hastayı izliyor diye düşünüyoruz. Menteşe’de 3 bin 500 nüfusa 1 aile hekimi üzerinden bir hesaplama yaparsak yaklaşık 250 takipli hasta olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar hastanenin dışında sadece aile hekiminin takip ettiği vakalar. Bunların dışında bir de hastanede yatan vakalar var” dedi.

“İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKMIŞ DURUMDA”

Özellikle düğünlerin, bayramın ve tatilcilerin işi çığırından çıkardığını belirten Dr. Şahin, “1 Haziran sonrasında tüm Türkiye ve Ege’nin diğer illerinde olduğu gibi, bu bölgede de hem hasta hem de taşıyıcı sayılarında müthiş bir artış var. Turizmin başlamasıyla beraber Muğla’daki turizm ilçelerine, yerleşik nüfusun yaklaşık 10 katı kadar kişi geldi. Yani bu ilçelerde vaka sayıları da en az 10 katına çıktı desek çok yanlış olmaz. Şu an Marmaris’in, Bodrum’un ve Fethiye’nin 1 Haziran’dan önceki durumuyla aynı olduğunu söyleyemeyiz. Düzgün, doğru kararlar alınmadığı sürece, gerekli tedbirler ve önlemler uygulanmadığı sürece sadece halka sorumluluk yükleyemezsiniz, yüklerseniz de sonuç alamazsınız” diye konuştu.

velux