DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Mükemmel Tatil Fotoğrafları Çekmenin Sırları

Mükemmel Tatil Fotoğrafları Çekmenin Sırları
A+
A-

Geçirdiğiniz keyifli anları sonsuza dek kaydetmek isteyenlerden misiniz? Hem sosyal medyada daha çok llike almanızı sağlayacak hem de anılarınızı estetik görüntülerle ölümsüzleştirecek mükemmel fotoğrafları kolaylıkla çekebilirsiniz. Zahmet göstermeden uygulayacağınız tüyolarla tatillerinize renk katmak elinizde. İşte sizlere görsel bir şölen yaratma fırsatı verecek fotoğraf tüyoları:

Samimiyet Başrolde Olmalı

Tatil yerlerindeki önemli yapıların, tarihi ve turistik yerlerin fotoğraflarını paylaşmak artık eskisi kadar trend değil. Elbette bu fotoğrafları da kullanmalısınız ancak samimiyetin sunulduğu eğlenceli anları da kaydetmelisiniz. Örneğin arkadaşlarınızla yazlığınızda playstation oynarken çektiğiniz bir fotoğraf da tatil albümünüzde yer almalı… Ps5 heyecanıyla, full konsantrasyon ekrana kilitlenmiş gözler, keyifli tatil akşamlarınızın size özel ve keyifli anısını oluşturuyor. Sosyal medya hesabınızın bir turizm sayfası olmadığını hatırlayarak içine samimiyet katacak anılar yerleştirmelisiniz. Eğlenceli bir partilden, keyifli bir sahil yürüyüşünden, plaj voleybolu karşılaşmasından veya playstation mücadelesinden daha samimi ne olabilir ki?

Detayları Görmek için Bakın

Kapadokya fotoğrafı denildiğinde akla hep balonlar, peribacaları geliyor değil mi? Elbette bu ikonlar bölgenin olmazsa olmazları ancak fark yaratmak istiyorsanız, her fotoğrafta olmayan detayları yakalamaya özen göstermelisiniz. Örneğin bölgede sıkça yetişen gelinciklere odaklanarak arkada peribacalarını fon şeklinde çekebilirsiniz. Veya bir çay bardağının yansımasındaki balonların resmini ölümsüzleştirebilirsiniz. Bölgenin özgün mimarisini sadece kapı veya pencere fotoğrafları bir araya toplayarak derleyebilir, herkese gördüğünden başka bir Kapadokya sunabilirsiniz. Kadrajınıza detayları aldığınızdan ve yeni bir öykü anlattığınızdan emin olarak deklanşöre basmalısınız. Ancak bu şekilde farklı ve dikkat çekici bir görsel yakalayabilirsiniz.

Herkesin İçinde Kendiniz Olun

Herkes, mükemmel tatil fotoğrafının, ıssız bir plajda, sakin bir ormanda çekilmesi gerektiğini düşünebiliyor. Oysa mühim olanın kalabalık içinde farklı olabilmek olduğunu yalnızca fark yaratanlar biliyor. Kalabalık bir plajda bile mükemmel bir poz verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken kendiniz olmanız ve herkesten farklı bir poz vermeniz. Örneğin sizi yukarıdan çekecek birine doğru başınızı kaldırarak bakabilir, herkes arkasını dönmüşken siz yüzünüzü dönerek poz verebilirsiniz. Herkesin sakince yüzdüğü bir havuzda bir anda zıplayarak eşsiz bir enstantane yaratmanız mümkün. Herkesin içinde kendiniz olarak, yalnızlıktan çok daha estetik pozlar elde etmeniz işten bile değil…

Selfienin Gücü Adına

Selfienin modası hiç geçmiyor. Plajda, yolda, alışverişte veya havaalanında selfie çekerken selfie çubukları kullanabilir veya kolunuzdaki akıllı saat yardımıyla hiç uzanma zorluğu olmadan çeşit çeşit poz yakalayabilirsiniz. Mükemmel tatil pozunun güzel bir gülüşte, sıcak renklerde, gözlerde beliren meraklı heyecanda saklı olduğunu unutmamalı ve kıyafetiniz, saçınız kadar yüz ifadenize de önem vererek fotoğrafları hazırlamalısınız.

Tatil Moduna Giremediyseniz

Eğer tatil moduna girmek için biraz desteğe ihtiyacınız varsa, yol yorgunluğunu henüz üzerinizden atamamışsanız, airpods kulaklıklarınızı kulağınıza takmayı ve en sevdiğiniz şarkıyı açmayı deneyebilirsiniz. Sevdiğiniz şarkı çalarken verdiğiniz pozun diğerlerinden çok daha içten olacağına söz verebiliriz. Eğer fotoğrafı çeken sizseniz, poz veren kişiye bir anda “ne kadar güzelsin” demeyi deneyin, yüzünde belirecek şaşkın gülüş ona en güzel pozu hazırlayacak, emin olun.

Doğru Zaman, Doğru Açı, Doğru Ayrıntılar

Mükemmel tatil fotoğrafı çekmek için doğru zamanı, açıyı kollamalı, ayrıntıları düşünerek planlamalısınız. Eğer manzara fotoğrafları çekecekseniz gün doğumu ve batımındaki mükemmel ışıkları kullanabilirsiniz. Bir yeri gezmeden önce, başkalarının orada çektikleri pozlara bakarak nasıl doğru açıyı yakalayabileceğinizi fark edebilirsiniz. Gideceğiniz yerin atmosfer renkleri nasıl, genel temada neler var bakmalısınız. Kıyafetinizden aksesuarlarınıza kadar, üzerinizdeki her şeyi uyum gözeterek seçmelisiniz. Sabırla, dikkatle ve emekle siz de kıskanılacak görsellere imza atabilirsiniz.

Yemeklerin Cazibesini Albümlerinizde Kullanın

Tatil albümlerini hazırlarken içine muhakkak yemek fotoğrafları eklemeyi denemelisiniz. Yemeklerin cazibesini, iştah kabartan görünümlerini çektiğiniz fotoğraflarda kullanabilirsiniz. Yiyecek fotoğrafları çekerken kameranın diyafram açıklığının geniş olduğundan veya portre modunu açtığınızdan emin olmalısınız. Arka planı bulanıklaştırarak yemeğe odaklanabilir, yiyeceklerin çok daha güzel çıkmasını sağlayabilirsiniz. Yemeklerin hemen hepsinin sıcak renkli filtrelerle daha güzel göründüğünü aklınızda tutabilir, birkaç küçük rötuşla daha çok likea ulaşabilirsiniz.