DOLAR
32,3277
EURO
35,0598
ALTIN
2.296,98
BIST
9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C

Nartugan Şenliği Gündoğan’da düzenlenecek

Nartugan Şenliği Gündoğan’da düzenlenecek
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi’nde bu yıl 12. kez düzenlenecek olan Nar Dugan (Nar Doğan) Kültür, Sanat ve Şenlikleri’nin 21 Aralık 2021 tarihinde Gündoğan Limanı Balıkçılar Kahvesi yanındaki plajda düzenleneceği belirtildi.

Kaynak Anterhaber.com

Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile  Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl 12. Kez düzenlenecek olan şenlik saat 14.00’ te Bodrum Bandosu’nun müzikleri eşliğinde ateşin yakılması ile başlayacak. Saat 14.30’de Şenliğin başlamasında önemli rol oynayan  Arif Vidinli anısına lokma dağıtımı yapılacak. Saat 15.00’te ise Barış Kömürcüoğlu konseri düzenlenecek.

Şenlikle ilgili açıklama yapan Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, 5  gün süren Nar Dugan şenliklerinin binlerce yıl önce Altaylar’ da yaşayan Türklerin inançlarına göre şenliğin başladığı günün gecesinde ışığın karanlığı yendiğini ve günlerin uzamaya başlaması nedeniyle düzenlendiğini  ve unutulmaya yüz tutan bir Türk geleneğinin yeniden canlandırıldığını  belirterek “Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve unutulmaya yüz tutan bir geleneği yaşatmak ve insanlarımıza anlatmak istiyoruz. Altaylardaki Türklerden gelen bir geleneği yaşatmanın çabası içerisindeyiz şenliğe olan ilgide her geçen gün artıyor” dedi.

Aktur tatil sitesi