DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
34°C
Muğla
34°C
Açık
Pazartesi Açık
35°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Nvidia dünyanın en değerli şirketi oldu; piyasa değeri 3 trilyon doları aştı

Çip üreticisinin hisse fiyatında, yılbaşından bu yana da yüzde 146’nın üzerinde artış yaşandı

Nvidia dünyanın en değerli şirketi oldu; piyasa değeri 3 trilyon doları aştı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

ABD’li çip üreticisi Nvidia’nın piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları geçti. Şirketin hisse fiyatı ise yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara çıktı.

Nvidia’nın hisse fiyatı yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara çıktı. Hisselerindeki yükselişle Nvidia’nın piyasa değeri de ilk kez 3 trilyon dolar seviyesini aştı.

Çip üreticisinin hisse fiyatında, yılbaşından bu yana da yüzde 146’nın üzerinde artış görüldü. Şirketin hisselerindeki artışta, Nvidia’nın yapay zekâ çiplerine olan talebin artması etkili oldu.

Nvidia, piyasa kapanışı itibarıyla 3,011 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşırken, Apple’ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu.

Nvidia, şubatta önce Amazon’u, daha sonra da Alphabet’i geçerek piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 3. şirketi olmuştu.

Microsoft 3,15 trilyon dolarlık değeriyle dünyanın en değerli şirketi konumunda.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , , ,