DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Olayın Ardından Kim? Ne Dedi.

Olayın Ardından Kim? Ne Dedi.
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Olayın Ardından Kim? Ne Dedi.

Dün yaşanan CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras ile İYİ Parti Bodrum adayı tartışmasının ardından yapılan açıklamalar ;

Av. Zekican BALCI CHP Muğla İl Başkanı
“Değerli Muğlalılar,
“Asırlık Partimizin saygıdeğer başkanlarından birisi olan Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sayın Ahmet ARAS 13 ilçemizde demokratik bir seçim kampanyası yürütmektedir.
Gittiği her ilçede siyasi nezaket gereği rakiplerini selamlayan, Muğla’ya hizmet etmeye gönül vermiş herkesle iletişim kuran, sosyal demokrat bir anlayış ile siyaset yapan sayın Aras ne yazık ki bugün hepimizi üzen bir provokasyona maruz kalmıştır.
Bizler her şeyden önce kentimizin huzuru ve refahı için siyaset yapıyoruz. Muğla siyasetine yakıştıramadığım bu görüntülerin münferit bir hadise olarak kalması için tüm siyasi partilere bir çağrıda bulunuyorum. İkinci yüzyılda Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için siyasette ötekileştiren değil, kucaklayan olalım. Hiçbir ayrım gözetmeksizin vatandaşına hizmet edeceğini, Muğla’ya değer katacağını vadeden her adayın bu değer ve ilke üzerinden siyaset yapacağına inanıyorum.
Yaşanan olaydan dolayı arayıp üzüntülerini belirten başta İyi Parti Grup Başkanvekili sayın Müsavat Dervişoğlu olmak üzere, İyi Parti Muğla yöneticilerine, diğer siyasi parti yöneticilerine ve sevgili hemşehrilerime teşekkür ediyorum.
Tuna Işın CHP Bodrum İlçe Başkanı
“Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Ahmet Aras’a karşı İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı tarafından planlı bir şekilde gerçekleştirilen provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, demokratik süreçlerin ve siyasi rekabetin saygı çerçevesinde yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak, bu tür provokasyonlar demokratik kuralları ve toplumsal barışı zedeleyen çirkin girişime Bodrum halkı 31 Mart’ta sandıkta cevabını vereceğine eminiz.”
Metin Ergun İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı.
“Biz kıyılarımızla ve koylarımızla ilgili hukuken ve siyaseten mücadele ederken, davalar açarken, sizler ruhsat dağıtıyordunuz. Bodrum Cennet Koyu’nda kimin AK Parti ile ağız ve iş birliği yaptığını tüm Muğla net bir şekilde bilmektedir. Hal böyleyken bizi AK Parti ile yanyana gösterme çabanızın sebebini ve telaşınızı gayet iyi anlıyoruz. “Anasının ak sütü gibi helaldir dediğiniz” o ruhsatlarınsa ne menem AK sütler olduğunu çok iyi biliyoruz.”
Olayı Yaşayan Anlatıyor ;

“Biz SKM’den (Seçim Koordinasyon Merkezi) kalabalık bir grup olarak esnaf ziyareti yaparak bir restoranda mola verdik. Oradan ot festivaline devam edecektik. Sayın Aras, kalabalığımızı görünce belki bizi İYİ Parti olarak algılamadı; bize doğru gelmeye başlayınca Sn. Raşit Emir Süer restoranın içine girdi. Sayın Ahmet Aras ve çok sevdiğimiz Sayın Tamer Mandalinci’ye bizler dışarıda başarılar diledik.

O esnada Sn. Ahmet Aras, restoranın içinde küçümser bir tavırla ve dalga geçer gibi “Başkan, başarılar” diyerek elini uzattı. Sayın Raşit Başkanımız, “Sen bu halka, verdiğin sözlerini tutmadın. Ben o eli sıkmam” diyerek ellerini arkaya bağladı. Sn. Aras, neye dayanarak bizi AKP zihniyetinde olduğumuzu iddia ediyor? Sn. Raşit Başkan, buraya İYİ Parti adayı olarak AKP’nin gönderdiğini söyleyince işler karıştı. Keşke böyle olmasaydı. Bu güne kadar Sn. Ahmet Aras’ı böyle yorgun ve sinirli görmemiştim. Üzüldüğümüz tek nokta, son dönemlerde Treis ve Bodrum’un yetiştirdiği değerli kardeşim Tamer arada kaldı.

Bir nokta daha, Sn. Ahmet Aras’ın Bodrumlular ile dışardan gelenleri ayırmaya çalıştığına 33 senedir Treis’te yaşayan biri olarak katılmıyorum. Kimse kimsenin elini sıkmak veya masaya oturmak zorunda değil. Ancak, yüzüne gülerek arkasından konuşmak da doğru değil. Sn. Raşit Başkan’ın söylediklerini bu platformda ve sokakta defalarca duyduk. Üslup yanlış derseniz eyvallah ama söylenenler doğru.”

Olay ;

Bodrum, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı ve aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Aras ile İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Raşit Emin Süer arasında bugün ilginç bir sözlü tartışma yaşandı.

İlçede seçim çalışmaları yapan Ahmet Aras, Raşit Emin Süer’ün bulunduğu bir iş yerini ziyaret etti. Burada karşılaştığı İYİ Parti heyeti ile selamlaşan Aras, belediye başkan adayı Süer’le tokalaşmak istedi.

Ancak, Süer, “Ben sizinle tokalaşmam, sizin bu millete yaptıklarınız için ben buradayım zaten” diyerek Aras’a elini uzatmadı.

Aras, buna karşılık olarak “Kendine gelir misin? Senin provokasyonuna gelecek kimse yok burada. Saygılı ol. Biz bu memleketin çocuğuyuz” şeklinde cevap verdi.

Süer, Aras’a “Kendisine saygı duymak zorunda olmadığını” ifade ederek, “Bu memleketin çocuğuysan PKK’nın avukatını, bu milletin çocuklarının katilinin avukatını kendine yardımcı yapmayacaksın. Millete verdiğin sözleri tutacaksın. Bu millete hakkını yedirtmeyeceksin” şeklinde konuştu.

Bu sözlere yanıt olarak Aras, “Bu devletin polisi var, askeri var, savcısı var. Bana AK Parti ağzıyla konuşma” dedi.

Tartışma daha da kızışarak devam ederken, Aras’ın “Senin yaptığın ayıp, hesap sormaya geldik. Senin gibilerle el sıkışmam” ifadelerine karşılık olarak Aras, “Sen bu anlayışla kimseyle el sıkışamazsın” dedi.

Tartışma çevrede bulunanlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Bu olay, yerel seçim atmosferindeki gerilimi bir kez daha gözler önüne serdi.

Aktur tatil sitesi