DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Patara Granfondo Ödül Töreniyle Sona Erdi…

Patara Granfondo Ödül Töreniyle Sona Erdi…
A+
A-
velux

Yerli Yabancı 250 Bisikletçinin katıldığı “Patara Granfondo” yarışları Kadınlar Kategorisinde Esra Kürkcü Akgönül, Erkekler Kategorisinde Mehmet Kanat liderliğiyle sona erdi.

Arena Bodrum Haber – Kaş’tan start alan yarışlar sırası ile Kaputaş Plajı, Kalkan, Kınık, Patara’yı geçtikten sonra tarihte ilk meclisin toplandığı Antik Letoon Kentinde Finish gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının Patara yılı ilan edilmesi dolayısı Muğla Karya Gençlik Kulübü tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve MUÇEV’in destekleri ile Seydikemer ve Kaş Belediyelerimizin iş birliğinde Türkiye Bisiklet Federasyonu koordinesinde, düzenlenen Patara 2020 Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol yarışı 19-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Antalya Kaş’tan Patara -Letoon  Muğla Seydikemer Şehir Merkezi parkurlarında gerçekleştirildi.

İlk Gün Kürsü Ödül Töreni ise Patara Antik Kenti’nde bulunan Patara Antik Tiyatroda muhteşem bir ambiyansta gerçekleşti. Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu ve Antalya. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’ın katılımı ile gerçekleşen törende yarışmacılara, Kaş Belediyesi tarafından hazırlanan özel Patara 2020 çanta ve hediyeleri verildi.

Kadınlarda ve Erkeklerde 9’ar yaş kategorisinden toplamda 18 kategoride gerçekleştirilen Patara 2020  Uluslararası Bisiklet Yol yarışına, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kırgisiztan, İngiltere, Irak ve KKTC den de bisiklet sporcuları katıldı.

İkinci gün geceyi Patara’da geçiren yarışmacılar ertesi gün Letoon Antik Kentinden start alarak 61 km lik bir etabın ardından  Seydikemer Şehir Merkezinde finish çizgisine ulaştılar.

Seydikemer merkezinde son bulan yarışın ödül törenine, Seydikemer Kaymakamı Ahmet Güneri, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, sporcular ile yakınları katıldı. İki günlük yarışların sonunda:

Erkekler genel klasman

1- Mehmet Kanat
2- Ramazan Yılmaz
3- Erkan Güngör

Kadınlar genel klasman

1- Esra Kürkcü Akgönül
2- Keziban Koyun
3- İrem Harika Tıkıroğlu şeklinde oluştu. Dereceye girenler para ödüllerinin yanı sıra Belediyeler ve sponsorlar tarafından hazırlanan özel hediyeler aldılar.

Shimano, Accell Bisiklet, Radyospor, Ajansspor, Fethiye Letoon Hospital, TM Sportif Organizasyon, Kaltun Madran Su ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen yarış sonrası sorularımızı yanıtlayan yarışmanın organizatörü, Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlker Cömert;

“Bu sene çok önce planladığımız ama pandemi dönemi nedeni ile kararsız kaldığımız Patara 2020 Granfondo’yu kısa sürede planlayarak hayata geçirdik. İlk defa İki gün iki ayrı etap şeklinde bir granfondo yaşadık ve bunu iki ayrı şehirde iki ayrı destinasyonda gerçekleştirdik. Muhteşem doğası, görsel ve tarihsel güzellikleri ile harika bir yarış dönemi geçirdik. Ödül Törenleri, etkinlikler hepsi büyük beğeni topladı. Tüm işbirlikçilerimize, özellikle destekleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğüne, MUÇEV Turizm Yönetim Kuruluna, Kaş ve Seydikemer Kaymakamlık ve Belediye Başkanlıklarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışın 2021 yılında daha da geliştirilerek, bazı düzenlemelerle gelenekselleştirileceğini söyleyen Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlker Cömert,  “Pandemi döneminde bisiklet sporuyla ilgili organizasyonların ve yarışların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Görünen o ki biz bu pandemi ile yaşamayı öğrenmek zorundayız. Tedbirleri alınmış, kısıtlı sayıda ki yarışmacılarla faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Bu bağlamda Yarış öncesi yarış süresince Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımız Erol Küçükbakırcı’nın, Muğla Valimiz Orhan Tavlı ve Menteşe Kaymakamımız Caner Yıldız’ın desteğini hep yanımızda hissettik kendilerine özellikle minnettarız” dedi.

polat-galle