DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Promosyon masalı!

Seçim öncesi emeklilere 12 bin TL’ye kadar banka promosyonu verileceğini söyleyen iktidarın vaadi gerçeklerle örtüşmedi. EYT düzenlemesiyle nisanda emekli olup bankalarla üç yıllık anlaşma yapan yurttaşlar yapılan hesaba göre en fazla 5 bin TL alabilecek.

Promosyon masalı!
A+
A-

İktidar seçim öncesinde emeklilere 8-12 bin lira promosyon vaat ediyor ancak birçok kişinin eline geçecek rakam çok daha düşük olacak.

Geçen yıl EYT düzenlemesiyle binlerce yurttaş emekli oldu. İlk aylıklar da nisanda yatmaya başladı. Bankalarla 3 yıllık promosyon anlaşmaları yaptılar. Geçen yıl banka promosyonları 5-9 bin liraydı. EYT’lilerin büyük bir bölümü en düşük aylık olan 10 bin lira alıyor. Yeni vaatlere göre bu emeklilere verilecek promosyon 8 bin lira olacak. Ancak promosyon sözleşmesini bu yıl sonlandırmak isteyen emeklinin öncelikle o bankaya kredi borcu bulunmaması gerekiyor. Ayrıca promosyon üzerindeki blokeyi kaldırabilmesi için bankaya yaklaşık 6 bin 750 lira ödeme yapılacak. Bu ödeme düşüldüğünde de emeklilerin cebine 3 yıllığına ancak 3-5 bin lira arasında promosyon kalıyor. Eğer emekli mevcut bankasının yeni promosyonundan yararlanmak isterse de yine blokeyi kaldırması gerekecek. Öte yandan iktidarın vaadi kamu bankalarını kapsıyor. Onların arkasında ise Hazine desteği var. Özel bankaların böyle bir olanağı yok. Bu promosyon tutarını etkileyecek.

velux
ETİKETLER: , , ,