DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Rus tur operatörlerinin Türkiye için yeni hedefi: Mezopotamya turları

Rus tur operatörlerinin Türkiye için yeni hedefi: Mezopotamya turları
A+
A-
polat-galle

Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörleri ve acentalar İstanbul, Marmara ve Kapadokya turlarının sonrasında şimdi de Mezopotamya turlarına başlama hazırlığında…

Kültür turları kapsamında Kapadokya’nın ardından Mezopotamya turları da Rus tatilcilerin ilgisine sunulması planlanıyor.

Kasım ayı için Mezopotamya illerini kapsayan iller için tur programları satışa çıkarılacak.

İlk aşamada, Space Travel’ın da yer aldığı üç tur operatörü ve seyahat acentası Güneydoğu Anadolu illerine yönelik tur programları sunacak.

ŞANLIURFA VE ÇEVRESİNİN TURİST RAKAMLARI

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan’ın Rusya Tur Operatörleri’nin (ATOR) basın departmanına yaptığı açıklamaya göre; Şanlıurfa ve çevresi pandemi öncesinde %95’i Türkiye’den gelen turistler olmak üzere yılda yaklaşık 1.25 milyon turist ağırlıyordu.

Aslan’a göre 2019 yılında Şanlıurfa’yı ziyaret eden yabancı turist sayısı ise 62.5 bini aştı ve bunların yarısı organize gruplar halinde geldi.

Aydın Aslan pandemiden önce Mezopotamya bölgesi için ilk 5 yabancı pazarı Almanya (yabancı turist sayısının önemli bir kısmını oluşturdu), İngiltere, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Irak olarak sıraladı.

Ayrıca Güneydoğu Anadolu illerini 2019 yılında Japonya ve Çin’den gelen turist sayısında artış başladı. Bölgeye yönelik Rus turist sayısı ise oldukça düşük seviyelerde.

 “RUSYA, MEZOPOTAMYA BÖLGESİ İÇİN İLK BEŞ PAZARINDAN BİRİ OLMA ŞANSINA SAHİP” 

Rus turistlere yönelik Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Midyat, Adıyaman, Diyarbakır ve Hatay illerini kapsayan tur programları sunulması planlanıyor.

MEZOPOTAMYA TURLARINA İLİŞKİN İLK DETAYLAR

İSTANTOUR Kurumsal İletişim ve Operasyon Direktörü Sunay Sertel ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada: Space Travel, OneTouch.Travel ve premiera.travel gibi tur operatörü ve seyahat acentalarının ilk etapta bölgeye tur programlarını satışa sunacaklarını belirtti.

Ön bilgilere göre, Rus turistlere İstanbul – Gaziantep ve Diyarbakır – İstanbul iç hat uçuşlarıyla; İstanbul – Gaziantep – Halfeti – Şanlıurfa – Harran – Mardin – Midyat – Diyarbakır – İstanbul rotasından oluşan 6 gün / 5 gece konaklamayı içeren tur programları sunulacak.

Bu program için paket tur fiyatları ise daha sonra açıklanacak. İlk turların Kasım 2020’de düzenlenmesi planlanıyor. Programlar 2021 yılının Mart ayına kadar sürecek.

Aktur tatil sitesi