DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Rusya, uçuşlada orta koltuğu boş bırakmayı planlıyor

Rusya, uçuşlada orta koltuğu boş bırakmayı planlıyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), havacılık sektöründeki Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması için 3 aşamalı bir plan üzerinde çalışıyor. Planda uçakların orta koltuğunun boş bırakılması öngörülüyor.

Rosaviatsiya’dan yapılan açıklamaya göre kurum, Sivil Havacılık Merkezi Klinik Hastanesi ile birlikte hava taşımacılığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasına yönelik bir talimatname taslağı hazırladı.

Sputnik’te yer alan habere göre, havalimanlarında ve uçaklarda uygulanacak bir dizi öneri içeren talimatname, uçak mürettebatları ve yolcular için önleyici eylemler öngörüyor.

Buna göre birinci aşamada, yolcuların ve mürettebatın tüm uçuş boyunca maske ve eldivenle oturma zorunluluğu getirilirken palto, mont, ceket gibi harici üst kıyafet giyilmesi yasaklanıyor.

Uçağa binmeden ateşleri ölçülecek olan yolcular ve mürettebat, 37 derecenin üzerinde ateş tespit edilmesi halinde uçağa alınmayacak.

Koltuklar arasında birer boşluk bulunacak

Uçak içinde oturma düzeni, koltuklar arasında birer boşluk bırakılacak şekilde ayarlanacak, yolcular uçuş boyunca kemerlerini açamayacak, uçak içinde lavabo ihtiyacı dışında yürüyemeyecek ve mürettebatı çağıramayacak.

İkinci aşamada, birinci aşamadaki önlemlere devam edilecek ancak sadece emniyet kemeri uygulamasında normale dönülecek ve yolcular mürettebatı yanlarına çağırabilecek.

Üçüncü aşamada, tüm kısıtlamalar kaldırılacak. Ancak uçakta yüksek ateşli bir yolcu tespit edilmesi halinde tüm yolcular maske ve eldiven takacak.

Havacılık alanındaki geçerli olacak kuralların tanımlanacağı talimatnamenin son halinin ay sonuna kadar hazır olması bekleniyor.

Bodrum Ev Emlak