DOLAR
32,4912
EURO
34,9174
ALTIN
2.437,15
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Sayın Aras, Gerçekçi ve Samimi Değilsiniz

A+
A-

Fail, Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras adına yine bir cevap yazar diye düşünmüştük ama beklediğimiz gibi olmadı. Eğer postaya takılı kalmadıysa bir önceki yazımızda olduğu gibi son İmbik yazısına istinaden henüz bize ulaşmış ve Aras adına yazılmış bir kamuoyu bilgilendirmesi yok.

Son yazımızı İmbik okuyucuları hatırlar. Özetle, Bodrum Belediyesi Avram Galanti Bodrumlu’nun yazdığı Bodrum Tarihi kitabını sadeleştirip yeniden ve ilk biz çıkardık diyerek bir davul zurnanın eksik olduğu tanıtım toplantısıyla duyurmuştu. İmbik köşesi ise bu baskıyla ilgili yalanları ve yanlışları okuyucuları ile paylaşmıştı.

Yalan ve yanlışlar ne idi?

Kitabın asıl sadeleştirilmiş baskısı ilk kez Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 2022 Ocak ayında değil, BOSAV tarafından 1996 yılında basılmıştı. Belediyenin biz sadeleştirdik ve sadeleştiren Rasim Özgürel, yayına da Deniz Özbaş (fail) hazırladı denilen kitabın, 1996 yılındaki ilk baskısında asıl sadeleştiren ve yayına hazırlayanları olarak adı geçen ve kitabın önsöz ve son sözlerini yazacak kadar emekleri çok çok fazla olan Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ın kızı Akademisyen yazar Arı İnan yok sayılmıştı.

Daha da acıklı olansa hatırlarsınız, belediyenin “Bodrum Tarihi” kitabı için, “Sayın Aras, yeni bir tarih mi yazıyorsunuz.” eleştirisi getirmiştik.  Çıkarılan kitap hakkındaki yalan ve yanlışları içeren ilk yazımıza Aras adına kamuyu bilgilendirmesi başlığıyla verilen cevap,  sakladıkları gerçeklere suçüstü yapılınca kerhen ve utana utana verilen “Biz sakladık ama niye sakladık gerçekleri bir sorun.” zavallılığıyla doluydu.

Kamuoyu Bilgilendirmesinden şunu anlamış olduk, daha önce de yapmış olduğu kusurlu hareketleri çıkmaya başlayan asıl fail, başta Bodrum Belediyesi Başkanlığı ve kitabı çıkaran ilgili birim Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü üzerinden sıkı bir kamuoyu aldatıcısı çıkmıştı.

Sayın Aras’tan failin kaleme almadığı, yalan ve yanlışların özrüne dayalı ve yiğidin hakkının verildiği bir Kamuoyu Bilgilendirmesi beklentimizi İmbik Köşesi ve Bodrum Haber Portalı adına yineleyerek bu haftaki konumuza geçebiliriz.

Başyazarımız Mustafa Gündoğ’un Cumartesi günü paylaştığı videosunu izlemişsinizdir. O videoda Gündoğ, Ahmet Aras’ın Bodrum Belediyesinin sayıştay denetim raporundaki kanuna uygun olmayan uygulamaları hususlarında yayın yapan bazı TV kanallarına gönderme yaparak şahsi sosyal medya hesabından verdiği cevabı irdelemişti.

Bodrum’un Artık İmara Değil, Korunmaya İhtiyacı Var”

İmar konusu başyazarımızın uzmanlık alanı. Bilmeyenler için yazarımızın Gayri Menkul konularında yeminli bilirkişi olduğunu belirtelim.

Bodrum Haber’in İmbik köşesi ise daha çok safsatayla gerçekleri damıtıyor, ne kalıyorsa geriye tüm saflığıyla bunu okuyucusuyla paylaşıyor. Ahmet Aras, sosyal medya hesabında Bodrum’un imara değil, korunmaya ihtiyacı var derken halktan destekte istiyor.

Yazımızın Kapağındaki Fotoğrafa Dikkatlice Bakın.

Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras, sosyal medyadaki aynı paylaşımında: “…… diğer taraftan da elimizde kalan doğal değerlerimizi korumak için gece gündüz mücadele ediyoruz.” Diyerek devam ediyor.

Kapak fotoğrafındaki yeri daha önce hatırlamayan var mı? Bildiniz, burası çok kısa bir süre öncesine kadar lezzetli ev yemekleri sunan Sakız Ana restoranın olduğu yer.

Anne (Sakız Ana) vefat edince Bodrum’un nostaljik bir değeri daha yıllara yenik düşmüş oldu.

Ahmet Aras, bu tip bazı işletmelere kendi sosyal medya hesaplarından övgüler düzerken, şirin mimarisi ve çiçekleri ile de herkesin çok sevdiği Sakız Ana’nın tüm parselini kapatıp A101 yapılarak yaratılan bu ranta nasıl göz yumabildi acaba?

Değerlere sahip çıkmak bir yana Bodrum’un her yerini mantar gibi saran büyük marketlerin küçük oyuncuları olan bu cep market rantına kim dur diyecek. Kim gerçekten gece gündüz demeden çalışarak bu ranta karşı mücadele edecek?

Sayın Aras, şu safsata sosyal medya mesajlarınızla halkı aptal yerine koymayı bırakın artık. Paylaşımınızdaki Bodrum’un doğal değerleri için mücadele ediyorum sözünüz bir safsata, gerçekse Bodrum’un değerleri üzerine imara aykırı biçimde inşa edilen ve mantar gibi her yerde biten büyük market zincirleri.

Kente Karşı Kim ya da Kimler Suç İşliyor?

Bodrum esnafı, imara aykırı biçimde dükkanların önü kapatılarak açılan büyük market zincirleriyle nasıl baş edecek? Marka marketlerin mantar gibi çoğalmasının önünü açan bu uygulamanın sorumlusu Migros, A101, BİM, Carefure gibi marketler mi? Yoksa Bodrum Belediyesi mi?

Sayın Ahmet Aras, buraların işletme ruhsatlarında kimlerin imzaları var? Hangi müdürlerin, hangi başkan yardımcılarının imzası var? Bu kente karşı suç işleyenler kim ya da kimler?

Sayın Aras, ranta karşı ne zaman gerçekten bir mücadele verdiniz de yanınızda olmadık.

Uyum içindeymişsiniz gibi göstermeye çalıştığınız kent konseyi ekoloji ve çevre meclisi bile Aspattaki doğa talanına göz yummakla kalmayıp projenin açılışına meclis üyelerinizle, başkan yardımcılarınızla gidip açılışını yaptığınızda bu ne perhiz bu ne lahana turşusu manası çıkarılan açıklamayı yapalı daha kaç ay oldu?

Sayın Aras, Paylaşımlarınızda Gerçekçi ve Samimi Değilsiniz

Söylediği, yaptığı ve sosyal medya paylaşımları bu kadar çelişkili olan başka belediye başkanı var mıdır diye düşünmeye başladık inanın. Yapmayın bunu Bodrum’a…

Fakat yaptığınız sosyal medya paylaşımınızda şu cümleyi destekliyoruz;

“Lütfen 20 dakikanızı ayırarak, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Halk TV’de yaptığım ve daha önce de paylaştığım açıklamalarımı sonuna kadar dikkatle dinleyin”

Okuyucularımıza İmbik olarak biz de kesinlikle öneriyoruz. Ahmet Aras’a da öneriyoruz, Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras’ın Halk TV’de yaptığı konuşmayla da yetinmeyin. Seçimden bugüne kadar, ne dedi, ne yaptı, ne paylaştı?  Okuyun, dinleyin, izleyin. O zaman bizi bir dertten kurtarırsınız. Ahmet Aras’ın çelişkilerini uzun uzun yazmaktan gına geldi.

İmbik ne zaman yazının sonuna gelse Ahmet Aras’la ilgili yeni bir gelişme gündeme geliyor. Bodrum’un Başkanı Ahmet Aras’ın dünkü paylaşıma bakar mısınız?

Sayın Aras, Gerçekçi ve Samimi Değilsiniz

“ İsveç’te 7 yaşındaki çocuk zekasına sahip olan Yeni Kaledonya Kargalarına sokaklardaki izmaritleri toplamayı öğrettiler ve toplatıyorlar ama bizim koskoca insanlarımız; sokakların, dere yataklarının, ormanlık alanların çöplük olmadığını öğrenemedi, öğrenemiyor.”

Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin

Ahmet Aras’ın ne sevdiği belli ne sevmediği. Bodrum’da da dünyanın her yerinde olduğu gibi toplumsal yaşamın kurallarına saygılı davranmayan, şehir düzenine aykırılıkları olan insanlar burada da var. Fakat sosyal medya paylaşımlarında devamlı bir atar yaparak, devamlı halka bir ayar vererek onlara devamlı saydırarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Sizin bir belediye başkanı olarak böyle yapmanız doğru mu? Siz böyle yapınca normal vatandaşlardan ne farkınız kalıyor?

Sayın Aras, Bodrum dikensiz gül bahçesi değildi. Ya işinizi yapın ya da sürekli şikayet etmekten, kalbi güzel insanları azarlamaktan vazgeçin. Ziyadesiyle bu durum, ciddi bir iletişim sorunu olduğunuzu gösteriyor.

Meğerse Ahmet Aras’ın Kılavuzu Kargaymış

Karga demişken, çok zeki olan zekalarıyla her yerde övünen bu canlıların yüze yakın alet üretip kullanma becerileri de var. Sayın Aras, acaba birkaç karga da siz eğitseniz de şu, dünyaca ünlü, hala ortada olmadığı için dünyada eşi benzeri olmayan Visit Bodrum projenizi, önümüzdeki bahara yetiştirseniz diye de aklımıza gelmedi değil?

Zira, bir türlü gelmiyor gelmekte olan…

Selametle

Aktur tatil sitesi