DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
27°C

Schengen vizesi nedir? Schengen vizesi ismi nereden geliyor?

Schengen vizesi, Schengen Bölgesi olarak bilinen bir grup Avrupa ülkesine seyahat etmek isteyen kişilere verilen bir seyahat vizesidir. Schengen Bölgesi, Avrupa Birliği’ne üye olan ve anlaşmaya taraf olan bazı ülkelerden oluşuyor. Bu ülkeler arasında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Danimarka ve daha birçok ülke yer alıyor.

Schengen vizesi nedir? Schengen vizesi ismi nereden geliyor?
A+
A-
velux

Schengen vizesi, bir Schengen ülkesine giriş yapmak ve bu ülkede serbestçe seyahat etmek isteyen kişiler için geçerlidir. Vize, kısa süreli seyahatler için verilir ve genellikle 90 güne kadar geçerlidir. Schengen vizesi ile Schengen Bölgesi içinde bulunan herhangi bir ülkeye seyahat etmek mümkün, çünkü Schengen ülkeleri arasında sınırlar genellikle kaldırılmış ve serbest dolaşım ilkesi geçerlidir.

SCHENGEN VİZESİ NASIL ALINIR?

Schengen vizesi başvurusu, genellikle başvuru sahibinin seyahat amacını, mali durumunu, seyahat sigortasını ve varış ve dönüş uçak biletlerini içeren belgeleri sunarak ilgili Schengen ülkesinin konsolosluğuna veya konsolosluk yetkilisine yapılır. Başvuru süreci ülkelere ve başvuru sahibinin uyruğuna göre değişebilir.

Schengen vizesi, Avrupa’da seyahat etmek isteyen kişilere büyük bir kolaylık sağlar. Bununla birlikte, Schengen ülkeleri seyahat politikalarını ve vize uygulamalarını zaman zaman değiştirebilir, bu yüzden seyahat etmeyi planladığınız ülkenin konsolosluğu veya büyükelçiliği ile iletişime geçerek güncel bilgilere sahip olmanız önemlidir.

SCHENGEN VİZESİ İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Schengen vizesi ismini Lüksemburg’un küçük bir kasabası olan Schengen’den almaktadır. 1985 yılında imzalanan Schengen Anlaşması, Schengen kasabasında imzalanmıştır ve bu anlaşma ile Schengen Bölgesi’nin oluşumu başlamıştır.

Schengen Anlaşması, Avrupa ülkeleri arasında sınırların kaldırılması, serbest dolaşımın sağlanması ve sınır kontrollerinin azaltılması hedefini taşımaktadır. Anlaşma ile Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkeler arasında vizesiz seyahat edebilme ve sınır kontrolleri olmaksızın serbestçe dolaşabilme imkanı sunulmuştur.

Schengen vizesi, bu anlaşma çerçevesinde Schengen Bölgesi’ne seyahat etmek isteyen kişilere verilen bir seyahat vizesidir. Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkeler, ortak bir vize politikası ve vize uygulamaları benimsemiştir. Bu nedenle, vize başvuruları ve vize verme süreçleri benzerlik göstermektedir.

Schengen vizesi ismini, anlaşmanın imzalandığı Schengen kasabasından almıştır ve Avrupa’da seyahat etmek isteyen kişilere Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşım imkanı sağlamaktadır.

Bodrum Ev Emlak