DOLAR
45,0203
EURO
52,8078
ALTIN
6.773,37
BIST
14.594,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Sektör rekora koşuyor

Otomotiv sektörü geçtiğimiz hafta da aktardığım üzere yükselişini sür­dürüyor. Yüksek kredi koşulları, enflas­yon, döviz kuru derken vergiler de sektö­rün hızını kesmeye yetmiyor. Çünkü ih­tiyaç büyük. Hala otomobile sahip olma oranlarımız çok çok düşük.

Sektör rekora koşuyor
A+
A-

Yüksek ver­giler sadece daha kaliteli teknolojik oto­mobillere binmemizin önüne geçiyor ih­tiyaç asla değişmiyor. ODMD rakamları­na göre yılın ilk 10 ayında 947.166 adetlik toplam otomobil ve hafif ticari satışı son iki ayın da beklentisiyle 1.2 milyon ade­de kadar çıkabilir.

Bu da Türk otomotiv sektörü açısından yine bir rekor anlamı­na geliyor. Togg’un 20 bin adedi geçmesi önemli, kamuda daha çok görmemiz ge­rek. Premium markalardan Mercedes 20 bin barajını aştı, BMW ve Audi yılı 20’ye yakın kapatır gibi.

Daha önce kendi reko­runu kıran Volvo 10 bin 405 adetle yine rekor kırdı. 100 adet satar mı denen Lexus 619 adede Porsche ise şimdiden 907 ade­de yükseldi. Fiat ve Renault zaten hep at­başı gidiyor. Çinli Chery 50 bin adedi tek markayla aştı. Yani Türkiye hakettiği 1.5, 2 milyon adetlik pazara doğru ilerliyor.