DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

Sertleşme Sorunu Nedenleri ve Tedavileri Nelerdir?

Sertleşme sorunu, cinsel ilişkiye girmekte yarattığı problem sebebiyle erkeklerin yaşam kalitesini etkileyebilir.

Sertleşme Sorunu Nedenleri ve Tedavileri Nelerdir?
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

En çok karşılaşılan cinsel işlev bozukluklarından biri sertleşmedir. Genellikle cinsel aktivite için peniste yeterli bir sertlik elde edilememesi ya da elde edilse dahi doyum elde edilemeden sonlanması olarak tanımlanır. 40 yaşın üzerindeki erkeklerin hemen hemen % 50’si kadarı sertleşme sorunu yaşayabilir.

Sertleşme sorunu, cinsel ilişkiye girmekte yarattığı sorun sebebiyle erkeklerin yaşam kalitesini etkileyebilir. Ancak, sertleşme sorunun altında başka hastalıkların da olabileceği unutulmamalıdır.

Şeker hastalığı (diyabet), tansiyon yüksekliği (hipertansiyon), hipertroidi/hipotroidi (Guatr) dndropoz (hipogonadizm), testosterone hormone düşüklüğü, beyin omurilik hasarlanmaları, prostat kanseri, rectum kanseri, mesane kanseri, Peyronie hastalığı gibi penisin hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları sertleşme sorununa yol açabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için günümüzde çeşitli tedaviler uygulanır. Gelişen teknolojilerle birlikte uygulana tedaviler hastaların bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilir.

Sertleşme Sorunu Nasıl Tespit Edilir?

Ereksiyon sorunu yaşanıp yaşanmadığını tespit edebilmek için doktor öncelikle hastanın hikâyesini dinlemekle başlar. Seker hastalığı, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi hastalıkların varlığı sorgulanır. Geçirdiği ciddi kazalar, sigara ve alkol tüketimi gibi diğer risk faktörleri incelenir. Hastaya penis sertleştiği zaman ağrı duyup duymadığı ya da şekil bozukluğu, eğrilik gelişip gelişmediği sorulur. Psikolojik nedenler de sorgulandıktan sonra fiziki muayeneye geçilir. Damar ve sinir fonksiyonları test edilir.

Doktor çeşitli kan ve idrar testleri ister. Kanda testosteron ve şeker düzeyine bakılır. Renkli Doppler Ultrasonografı ses dalgaları aracılığı ile penis damarları hakkında bilgi veren bir test uygulanır. Bazı hastalarda ise daha ileri tetkikler yapmak gerekebilir. Normalde her erkek uyku esnasında 3–5 kez sertleşme yaşayabilir. Fiziksel bir sorun varsa sertleşmelerin sıklığı ve derecesi azalır.

Sertleşme Sorunu Tedavi Yöntemleri

Sertleşme sorunun fiziksel ya da psikolojik olmasına bağlı olarak tedavi yöntemi belirlenir. Genç bir hastada uyku sırasında sertleşme oluyorsa, fizik muayene ve tüm testleri normal çıkıyorsa, genel durumu da iyiyse sertleşme sorunu yaşamasının sebebi büyük olasılıkla psikolojiktir. Fiziksel nedenlere bağlı sertleşme sorunu yaşanıyorsa nedene yönelik tedavi uygulanır.

Pelvis yaralanması ise cerrahi müdahale gerekir. Testosteron düzeyinin düşük olması ise testosteron yerine koyma tedavisi uygulanması gerekir. Sertleşme sorunu tedavisinde genellikle 4 ana tedavi yöntemi kullanılır. Bunlar;

  • Ağız yoluyla kullanılan ilaçlar,
  • Vakum cihazı,
  • Penis içine enjeksiyon,
  • Penis protezi olarak sıralanabilir.

Bu tedavi yöntemleri yaşanan sorunun nedenini ortadan kaldırmaz. Ancak, cinsel teması sağlayacak sertleşme düzeyinin oluşmasını sağlar. Ereksiyon sorunu tedavisine ilk olarak ağızdan alınan fosfodiesteraz tip 5 enzim inhibitörleri olarak adlandırılan ilaçlarla başlanır. Sertleşme sorunuyla yaşayan erkekler bu ilaçları cinsel aktiviteye başlamadan önce alır. İlaçlar sayesinde cinsel temas esnasında ortaya çıkan doğal sinyaller güçlendirilir. Daha kaliteli ve uzun süreli bir sertleşme hedeflenir.

Bu ilaçlar güvenilir olduğu gibi etkilidir. Hastaların yaklaşık %80′i bu yöntem sayesinde sertleşme sorunundan kurtulur. Çözüm olmayan hastalara vakum cihazına geçilir. Vakum etkisiyle sertleşme sağlanır. Öğrenilebilir ve iyi sonuçlar alınan bir tedavidir. Penis içi enjeksiyon yönteminde ise hasta cinsel ilişkiden 15 dakika önce kendine enjeksiyon yapar ve yaklaşık yarım saat sürecek sertleşme elde edilir. Son yöntem ise penil protezidir. Penil protez cerrahi bir müdahaledir ve penis içine yerleştirilen iki adet silindir şeklinde çubuktan oluşur ve üç çeşidi bulunmaktadır. Mutluluk çubuğu hakkında daha detaylı bilgi almak için https://www.mutlulukcubugunedir.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

velux