DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Seyahat etmek pandemiye katkıda mı bulunuyor?

Seyahat etmek pandemiye katkıda mı bulunuyor?
A+
A-

Almanya’da yeni koronavirüs vakalarının Türkiye ve Kosova’dan dönenler arasında sıklıkla görülmesi Alman basınında öne çıkan konular arasında yer almaya başladı. Yapılan yorumlarda Kosova ve Türkiye’den dönenlerin yeni vaka sayılarında başı çekiyor olmasına rağmen aslında tatilcilerin evde oturanlardan daha çok kontrole tabi tutulduğuna dikkat çekiliyor.  

Frankfurter Allgemeine Zeitung’daki yorumda Almanya’da son günlerde artan yeni koronavirüs vakalarına ve bunda tatilden dönenlerin oynadığı role yer veriliyor. Alman hükümetinin pandemiyle mücadele konusunda yetkili bilim kuruluşu Robert Koch Enstitüsü, en çok yeni vaka sayısı tespit edilen tatilciler arasında Kosova ve Türkiye’den dönenlerin başı çektiğini açıkladı. Gazetedeki yorumda bununla ilgili olarak şu satırlara yer veriliyor:

“Tatilden dönenlerin virüsün yayılmasında oynadığı role dair bilgi ise henüz yok. Üstelik tatile gitmeyen, evde kalanlar test edilmezken tatilcilerin daha sık test edildiği de ortada.”

“Balkan ülkeleri ve Türkiye’ye gidenlere dair veriler bu kişilerin turistik amaçlı gitmediğini, daha çok ailelerini ziyaret ettiklerini ortaya koyuyor. Bu ihtiyaca karşı çıkacak bir durum olmasa da virüse karşı korunmada dikkatsiz oldukları göze çarpıyor. O nedenle de virüsü taşıyanların göçmen kökenli vatandaşlar olduğu bir durumda turistlere yönelik seyahat uyarıları vermenin getirisi olamaz. Tatilden dönenlerin virüsün yayılmasında oynadığı role dair bilgi ise henüz yok. Üstelik tatile gitmeyen, evde kalanlar test edilmezken tatilcilerin daha sık test edildiği de ortada. Bilinen tek şey, seyahat etmek pandemiye ve karışıklığa katkıda bulunuyor.”

Aktur tatil sitesi