DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Sol Parti etkinliğinde Bodrumlu kaptanın zam isyanı

Sol Parti etkinliğinde Bodrumlu kaptanın zam isyanı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Sol Parti ilçe örgütü tarafından Zamları Geri Alın imza kampanyası düzenlendi. 2 saatte yaklaşık üç bin kişinin imza verdiği kampanyaya katılan Bodrumlu 51 yaşındaki kaptan Yakup Aksu geldiği standa ağlaya ağlaya bağıra bağıra “Faturam 3269 TL. geldi, ödeyemedim, çocuğuma bu sabah 20 TL. veremedim. Kanser ve kalp hastasıyım. Hırsızlık mı yapayım, beklide 1 saat sonra öleceğim, beni bu halimle bu standa getirenler utansın” diyerek gözyaşları döktü.

Kaynak Anterhaber.com

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Sol Parti İlçe Örgütü tarafından bu gün Çarşı Merkezi’ndeki Cevat Şakir Caddesi üzerinde Elektrik Zamlarını ve Zamları Geri Alın imza kampanyası düzenlendi. İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu, İlçe Sekreteri Okan Manzak ve yönetim kurulu üyelerinin tamamının bulunduğu standa ilgi büyük oldu.

2 SAATTE ÜÇ BİN İMZA TOPLANDI

Bodrum’un en işlek caddesi olan yerde açılan standa ilki büyük oldu. 2 saatte yaklaşık 3 bin imzanın toplandığı kampanya kızılağaç Köyü’nden gelerek katılan evli 4 çocuk 7 torun sahibi 77 yaşındaki Hacile Mıstık “Çocuklarımın evlerine gelen faturaları görüp onları duydukça sinirlerim gerildi. Bu faturaların ödenmesi mümkün değil, çarşıya inmiştim, standı görünce hemen imza verdim. Hayatta ilk kez bir imza veriyorum. Bu zamlarla yaşamak mümkün değil, bizi yönetenler bu sesleri duysun duysun” diye konuştu.

Sol Parti etkinliğinde Bodrumlu kaptanın zam isyanı

BODRUMLU KAPTANIN İSYANI ŞOK ETTİ

İmza kampanyasının düzenlendiği standa gelen  iki çocuk babası Bodrumlu uzak yok kaptanı 51 yaşındaki Yakup Asku elindeki elektrik faturası ile gözyaşları içerisinde bağıra bağıra ağlaya ağlaya “Daha önceleri 800 TL. gelen fatura bu ay 3269 TL. geldi. Elektrik faturamı ödeyemedim, bu sabah okula giden çocuğuma 20 TL. veremedim. Kanser ve kalp hastasıyım, pandemide 1000TL: yardım alamadım. Hırsızlık mı yapayım. Aç kaldım aç, yeter bizde açız.  Bu faturayı nasıl ödeyeceğim, belkide bir saat sonra öleceğim, bu böyle gitmez, sesimizi siz duyurmazsanızda ktimse duyurmaz, bu feryadı duysunlar” diye konuştu. Yakup Aksu’nun feryadını duyan vatandaşlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları şok oldukları görüldü.

Sol Parti etkinliğinde Bodrumlu kaptanın zam isyanı

YAŞAMIN GELECEĞİNİ KORUMAK MÜMKÜN

Bodrum İlçe Örgütü adına açıklama yapan Osman Manzak ise enerji üretiminin kamu hizmeti olarak doğa ve yurttaş yararına yapılması gerektiğini belirterek “İnsanlığın ve doğanın ortak mirası olan enerjinin üretim maliyeti yoksul halkın ve doğanın sırtından alınmalıdır. Emeğimizi ve doğanın zenginliğini enerji şirketlerine akıtmaktan vazgeçilmelidir. İklimin, gıdanın, yaşamın  geleceğini korumak mümkün. Özelleştirilmiş tüm kurum ve varlıklarımızı geri almak, eğitim ve sağlığın herkes için hak olduğu, herkesin gıda, barınma, enerji b.aşta olmak üzere temel insani ihtiyaçlarının karşılandığı, işçinin emekçinin söz sahibi olabildiği eşitlikçi ve özgürlükçü bir geleceği kurmak istiyoruz. Bugün topladığımız imzaları Ankara’ya göndererek zamların geri alınması için açılacak dava dosyasına ekleyeceğiz” diye konuştu.