DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Suudi ve Kuveytli turistlere “Amasya-Samsun’a gel” tanıtımı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, 1-4 Haziran tarihleri arasında Suudi Arabistan ve Kuveyt acentelerine yönelik tanıtım turu düzenleyecek. İki kentin doğal ve kültürel değerleri anlatılacak, “Come to Amasya and Samsun” denilecek.

Suudi ve Kuveytli turistlere “Amasya-Samsun’a gel” tanıtımı
A+
A-

Emre ERGÜL

2009 yılında kurulan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Ortadoğulu turistleri bu yıl Karadeniz’in iki incisi olan Samsun ve Amasya’ya çekmek için harekete geçti. OKA yetkilileri, 2023 yılı çalışma programı kapsamında, “Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programı” kapsamında Suudi Arabistan ve Kuveyt turizm acentelerine yönelik bir iş geliştirme odaklı tanıtım turu düzenlenmesi kararı aldı.

Suudi ve Kuveytli turistlere “Amasya-Samsun’a gel” tanıtımı

Buna göre, OKA yetkilileri 1-4 Haziran tarihleri arasında 20 kişiden oluşan Suudi ve Kuveytli acente temsilcilerine Samsun ve Amasya’nın doğal güzellerini tanıtacak. Program dahilinde tanıtılacak yerler şunlar:

-Atakum

-Ayvacık

-Salıpazarı

-Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu

-Ambarköy

-Boraboy

-Amasya Yalıboyu Evleri OKA’nın resmi açıklamasında “Programın son gününde ilgili acente ve yereldeki işletmeciler ile bir araya gelinerek (B2B) görüşmeler gerçekleştirilmesi planlanmaktadır” denildi. 8 bin 500 yıllık tarihi ve 14 medeniyete ev sahipliği yapan Amasya’yla ilgili son turizm rakamı geçen yılın son çeyreğinde açıklandı; kenti 2022 yılının ilk 9 ayında 281 bin 384 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı o dönem yerel medyaya yaptığı bir açıklamada “Şehrimiz adeta bir açık hava müzesi. Amasya’mızın turizm potansiyelini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” demişti. Samsun’la ilgili son turizm verileri 2021’e ait. Kentin Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal’a göre, 2021’de Samsun’u 474 bin 138 turist ziyaret etti. 30 Ağustos-3 Eylül 2022’e kentte düzenlenen Teknofest’e çoğu kent dışından olmak üzere 50 bin kişinin katıldığı açıklanmıştı.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: