DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Açık
26°C

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe desteği sağlanacak

Projeler kapsamında tarla içi sulama, güneş enerjisi ve güneş enerjili sulama sistemleri için üreticilere yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe desteği sağlanacak
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe desteği sağlanacak

Muğla’da bireysel sulama sistemlerine yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe desteği sağlanacak 25 proje üzerinde çalışmalar başlamış durumda. Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, proje sahipleriyle bir protokol imza töreninde yaptığı konuşmada bu projeler hakkında bilgi verdi.

Saylak, 1 Ocak ile 17 Mart tarihleri arasında 27 başvurunun yapıldığını, bunlardan ikisinin geri çekildiğini ve 25 üreticinin bireysel sulama desteği için başvurularının işleme alındığını belirtti. Bu projeler kapsamında tarla içi sulama, güneş enerjisi ve güneş enerjili sulama sistemleri için üreticilere yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını açıkladı.

Toplam 466 dekarlık tarımsal üretim sulama alanı için 1 milyon 909 bin 966 Türk Lirası değerinde destek sağlanacağını belirten Saylak, törene Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Gül ve Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere ziraat odaları başkanları ile üreticilerin katıldığını ifade etti.

polat-galle
ETİKETLER: