DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
34°C
Muğla
34°C
Açık
Pazartesi Açık
35°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Touch Sanat Galerisi’nde iki ayrı sergi heyecanı

Türkbükü’ndeki Touch Sanat Galerisi’nde 26 Haziran tarihinde iki sanatçının sergisi açılacak.

Touch Sanat Galerisi’nde iki ayrı sergi heyecanı
Bodrum Ev Emlak

Touch Sanat Galerisi’nde iki ayrı sergi heyecanı

Sergide Mehtap Özder’ in HAFIZALARA DOKUNAN IŞILTI- Kaybolan Nişan Taşları 26 Haziran – 10 Temmuz 2024 de sanatseverlerle buluşacak. Ressam ve mimar olan sanatçı, projeleri de tarafından yapılan tarihi nişan taşlarının  geçmişten günümüze gelene kadar, uğradığı kayıpları, çarpık kentleşmeye yenik düşmesini , zamanın içinden geçerken uğradığı değişiklikleri ele aldı.

Yapılan açıklamada “Fatih Sultan Mehmet’ in Ok Meydanı Vakfiyesinde, bu alanın spor faaliyetleri için ayrılması ve korunmasını istemesine rağmen, sahip çıkılamayan bu taşların uğradığı saldırıyı, içine sindiremeyen ressam, onları hafızasında ışıltı ile resmetmiş ve değerlerini hatırlatmak istemiş. Altından, gümüşten, ranttan daha kıymetli olan eserlerin yakarışlarını içselleştirerek, soyut dokunuşlarla ele almıştır. Bu eserler dile gelmiş, bazen alaycı, bazen acılı, bazense zamanın içindeki tanıklıklarını haykırmışlardır” denildi.

Serpil Yazman’ın resimlerinde devasa ve ölçüsü sınırsız doğayı, çeşitli küçük ve zarif parçalara ayırdığı eserleri aynı galeride sergilenecek.

Touch Sanat Galerisi’nden yapılan açıklamada “Yapıtlarında tabiatı yeniden şekillendirirken, sıradan şeylere yüksek bir anlam yükleyerek sonsuz bir görünüm kazandırmıştır.Serpil Yazman’ın yapıtları, izleyiciyi usulca duygulandırır ve “kendi” doğasının tazeliğini hissettirir.Yaşamın içinden seçtiği kadrajları, doğaya karşı itaatkar olmadan, ustalıkla resmetmektedir” denildi.

Galeride  Muzaffer Akyol’ un ” Ateş Suya Değer Su Sevinir Ateş Söner” adlı sergisinin devam ettiği açıklandı.

Kaynak: Anter Haber

Touch Sanat Galerisi’nde iki ayrı sergi heyecanı

velux