DOLAR
32,5559
EURO
34,9352
ALTIN
2.442,90
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Transfer Baskı Presi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Transfer baskı makinesini satın alırken bazı noktalara dikkat etmekte yarar vardır.

Transfer Baskı Presi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
18.04.2022
481
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Transfer baskı makinesi, bir diğer adıyla transfer baskı presi özel malzemelerden üretilmiş kâğıt üzerinde önceden oluşturulan boya veya görsellerin basınç ve ısı ile farklı materyallere aktarılmasına yarayan makinedir. Transfer makinesinin sahip olduğu özellikler sayesinde kâğıt üzerine baskı işlemi rahatlıkla gerçekleşiyor. Isısı ile zamanlayıcısı ayarlanarak farklı materyallerde baskı yapılabilir.

Transfer baskı makinesini satın alırken bazı noktalara dikkat etmekte yarar vardır. Teknolojide yaşanan gelişmelerle dijitalleşme çağı da başlamış oldu. Dolayısıyla, baskı sektöründe de dijitalleşme dönemine geçilmiş oldu.  Fakat dijital baskı makinelerini satın alırken de bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.

Öncelikle ihtiyacınız olan baskı makinesini belirleyerek işe başlamalısınız. Bunun için de detaylı bir araştırma yaparak bilgi toplayabilirsiniz. Kalite ve nasıl bir kalite seçmek istiyorsunuz bu sizin için hassas bir konudur. Ardından siz hangi materyale baskı yapacaksanız onu belirlemelisiniz. Porselen, kumaş, cam veya her türlü tekstil ürünü için baskı makinesi seçimi farklı olacaktır. Büyüklük ve yapıları farklı olan baskı makinelerinden dilediğinizi seçmeniz mümkündür. Tüm bunlardan sonra baskı makinesinin fiyatı ile ilgilenebilirsiniz.

Transfer Baskı Kağıtları Nelerdir?

Transfer baskı kağıdı, baskı için almış olduğunuz çıktıların başka materyallere aktarımını sağlayan kâğıt türleridir. Kullanılan yazıcı türüne göre tekstil transfer baskı kâğıtları ikiye ayrılır. Lazer yazıcı transfer kâğıtları tonerli yazıcılarla kullanılırlar. Açık zemin ve koyu zemin olarak iki türde kâğıdı bu yazıcılarda kullanmak mümkündür. Ayrıca baskı türüne göre normal kâğıt ve no cut kâğıt türleri de kullanılır.

Bir diğer transfer baskı kâğıdı türü ise beyaz tonerli yazıcı transfer kâğıtlarıdır. Beyaz tonerli yazıcı tüm renklerle birlikte beyaz rengi de basabilir. Sublimasyon yazıcı transfer baskı kâğıtları en eski ve klasik transfer baskı tekniğidir. En önemli özelliği mürekkebidir. Özel bir kâğıdı olmayıp kâğıdın tek özelliği mürekkebi dağıtmadan hapsedebilmesidir. Fakat son zamanlarda yeni nesil özel sublimasyon transfer kâğıtları geliştirilerek pamuklu ve renkli kumaşlara da baskı imkânı tanınmıştır.

Inkjet yazıcı transfer kâğıtları hobi amaçlı kullanılan baskı kâğıtlarıdır. Koyu zemin ve açık zemin inkjet yazıcı transfer kâğıtları kumaşa kolayca yapışır.

Sublimasyon Transfer Baskı Sistemleri

Günümüzde en fazla tercih edilen dijital transfer baskı sistemlerinden olan sublimasyon transfer baskı sistemleri ahşap, taş, seramik, tekstil ürünü,  metal, cam, porselen ve plastik gibi malzemelerden üretilmiş ürünlere uygulanabiliyor. Gelişen teknoloji ile birlikte saat, kupa, ödül, bardak altlığı, tüm tekstil ürünleri, tabak ve kaplar, yaka kartı, anahtarlık, puzzle ve tabela gibi hayatın her alanında kullanılan ürün ve materyallerde karşımıza çıkabiliyor.

T-shirt ve kumaş baskıları biraz daha farklı uygulanarak yıkamaya dayanıklı olacak şekilde hazırlanırlar. Bu işlem için özel bir yazıcı ile birlikte sublimasyon mürekkep ve transfer baskı kağıt malzemeleri gereklidir. Özel kâğıda yapılan mürekkepli baskının ardından yaklaşık 200 veya 205 derece ısıya, ardından da orta ve yüksek basınca maruz bırakılarak ısıyla birlikte mürekkebin gaza dönüşmesi sağlanır. Böylece baskı uygulanan nesneye tamamen geçmesi ve adeta onun bir parçası haline gelmesi sağlanır.

Transfer Baskı Makinesi Fiyatları

Transfer baskı makinelerinin fiyatları özelliklerine ve kullanım sürelerine bağlı olarak değişmektedir. Baskı işleminin yapılacağı ürünün yapısına ve dolayısıyla makinenin boyutuna bağlı olarak da farklılık gösterebilir. Birden fazla baskı yapan makinelerin fiyatları da farklı olabilir. Küçük çaplı malzemelere baskı yapan transfer makinelerinin fiyatları biraz daha uygundur.

Bu yüzden, baskı makinesini kullanacak kişilerin ne tür materyal üzerine baskı yapacağına karar verip ona göre bir transfer baskı makinesi alması daha doğru olacaktır. Birden fazla baskı yapan makinelerden almak isteyen kişilerin uygun fiyatlı makineleri araştırarak almasında fayda vardır. Tekstil üzerine baskı yapan makinelere bazı aparatların eklenmesi ile farklı malzemeler üzerinde de baskı yapma şansınız olur. Bu tür makineleri en uyguna Teknofinal.com üzerinden sipariş verebilirsiniz.

 

polat-galle