DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

TUI’nin tamamı Rus Mordashov’un olabilir

TUI’nin tamamı Rus Mordashov’un olabilir
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rus basınında yer alan haberlere göre Rus iş insanı Aleksey Mordashov’un oğulları; TUI Russia & CIS’in tüm hisselerini satın almak için harekete geçti.

Rus basınında yer alan haberlere göre Aleksey Mordashov’un oğulları Kirill ve Nikita’ya ait olan KN Holding; Rusya ve BDT Ülkeleri’nde faaliyet gösteren TUI Russia & CIS hisseleri kapsamındaki Alman tur operatörü TUI’nin payını satın almak için harekete geçti.

2008 YILINDA KURULDU

TUI Russia, 2008 yılında Rus iş insanı Mordashov ve Alman tur operatörü TUI’nin ortak girişimiyle kurulmuştu. Kuruluş aşamasında Mordashov, hisselerin %51’ine sahip iken; TUI Group hisselerin %49’una sahipti.

Ortak girişimde Alman tur operatörü TUI’nin hisseleri ilk etapta %25’e daha sonra ise %10’a düştü. Bu hisseleri ilk etapta Mordashov’un ortak girişimleri arasında yer alan Oscrivia Limited, daha sonra ise Alexey Mordashov’un oğulları Kirill ve Nikita’ya ait olan KN Holding satın aldı.

Satın alma işlemine ilişkin söylentiler, 2020 yılının Aralık ayında gündeme gelmişti.

2019 YILINDA 1.4 MİLYON PAX

Tourdom.ru’dan Dmitry Danilenko’nun haberine göre; TUI Russia & CIS tarafından bu satın alma işlemi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Bünyesinde yaklaşık 600 seyahat acentasını barındıran TUI Russia & CIS, 2019 yılında 1.4 milyonluk pax’a ulaşmıştı.

polat-galle