DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Turizm Sektörüne Yönelik Kanun Teklifi Sunuyor

AKP, turizm sektöründe önemli düzenlemeler içeren bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu. Teklif, turist rehberliği hizmetinde ve seyahat acentalarıyla ilgili çeşitli değişiklikler öngörüyor. Bu değişiklikler arasında, eğitim programlarının düzenlenmesi, rehberlik için gerekli şartların kolaylaştırılması ve acentaların faaliyetlerine ilişkin yeni kurallar yer alıyor.

Turizm Sektörüne Yönelik Kanun Teklifi Sunuyor
Aktur tatil sitesi

AKP, Turizm Sektörüne Yönelik Kanun Teklifi Sunuyor

Turist Rehberliği ve Seyahat Acentalarıyla İlgili Değişiklikler Öngörülüyor

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamalarına göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan kanun teklifi, turizm sektöründe önemli düzenlemeler içeriyor. “Turist rehberliği meslek kanunu ile seyahat acentaları ve seyahat acentaları birliği kanununda değişiklik yapılmasına dair” teklif, toplamda 14 maddeden oluşuyor.

Teklifin önemli maddelerinden biri, turist rehberliği hizmetinde yapılacak değişiklikler. Meslek kuruluşları tarafından açılan sertifika programlarının ihtiyacı karşılamaması durumunda, ülkesel veya bölgesel turist rehberliği eğitim programlarının Turizm Bakanlığı’nın talebiyle ilgili kuruluşlar tarafından düzenlenmesi öngörülüyor. Ayrıca, mesleğe kabul başvurularında yabancı dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınavın ÖSYM tarafından yapılması planlanıyor.

Çin ve Uzakdoğu dillerinde rehber adaylarını teşvik etmek amacıyla düzenleme yapılması da teklifin içeriğinde yer alıyor. Bunun yanı sıra, üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden lisans düzeyinde mezun ve yabancı dil yeterliliğine sahip olanların turist rehberi olmalarının kolaylaştırılması öngörülüyor.

Seyahat acentalarıyla ilgili olarak da teklif kapsamında değişiklikler yapılıyor. Turist rehberi bulundurma zorunluluğunun belirli faaliyetler sırasında ortadan kaldırılması ve seyahat acentalarının müşterilerini bilgi ve onayları dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye yönlendirmeleri halinde belgelerinin iptal edilmesi gibi düzenlemeler öngörülüyor.

Bodrum Ev Emlak