DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeği

Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeği

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini belirledi. Dijital mecralarda Türkiye’nin uluslararası tanıtımını yapan “Go Turkey” internet sitesinde yer alan habere göre listenin başında simit yer aldı.

İstanbul, Türkiye’nin gastronomi merkezi olmasına rağmen, sokak yemekleri ile de ünlüdür. Türkiye’nin her şehrinde sokak yemeği kültürü günlük yaşamın yaygın ve ortak bir parçasıdır, çok zengin ve popülerdir.

İşte Türkiye’nin en popüler sokak yiyeceği seçeneklerinden ilk 10 tanesi.

SİMİT

Taze ve çıtır çıtır. Eskiden simitçiler sokak sokak gezerdi İstanbul’da. Artık çok mümkün değilse de her köşe başında bir seyyar satıcıda simit bulmanız mümkün. İşe giderken, işten gelirken de tercih edilir. İstanbul’da birçok kişi vapurla Boğaz’ı geçerken martılarla simidini paylaşmaya bayılır.

BALIK EKMEK

Bu lezzetin doğru adresi Karaköy veya Eminönü sahilidir. Çok uygun fiyatlı, besleyici ve lezzetlidir. Eminönü’nde işi olan balık ekmek yemeden orayı terk etmez.

KESTANE

Kışın başlangıcını müjdeleyen enfes bir sokak keyfidir kestane. En lezzetli hali de sokakta tezgahta satılan kavrulmuş halidir. Kış geldiğinde Türkiye’nin hemen her şehrinde her köşede bir kestane satıcısı bulmak mümkündür.

TANTUNİ

Tantuni aslında Mersin yöresine ait bir sokak lezzetidir, ama artık Türkiye’nin hemen her yerinde bu lezzetle karşılaşmak mümkün. Tantuniye şalgam ya da turşu eşlik eder.

MİDYE DOLMA

Yemekten çok atıştırmalık olan midye dolmalarla sahil kesimlerinde her köşe başında sık sık karşılaşabilirsiniz.

polat-galle