DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

“Türkiye’ye girişte PCR testi zorunluluğu 15 Nisan’a çekiliyor”

“Türkiye’ye girişte PCR testi zorunluluğu 15 Nisan’a çekiliyor”
A+
A-
velux

Sabah Gazetesi’nden Betül Alakent, “Türkiye’ye girişte istenen PCR testi zorunluluğunun 15 Nisan’da kaldırılacağını” öne sürdü.

Yaz sezonu yaklaşırken 4 büyük tur operatörü, turizm ve ulaştırma bakanları ile görüşerek taleplerde bulundu. Bu taleplerin en önemlisi Türkiye’ye girişte istenen PCR testi zorunluluğunun 15 Nisan’a çekilmesine onay geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya ve BDT pazarlarında faaliyet gösteren Anex Tour, Pegas Touristik ve Coral Travel ile Avrupa’nın önde gelen Türk tur operatörü Corendon’un üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Sabah Gazetesi’nden Betül Alakent’in haberine göre; Nisan ayından itibaren yeni sezonu açmaya hazırlanan operatörler, sektörün önünde duran en büyük sorunun Türkiye’ye girişte PCR testi olduğunu bakanlarla paylaştı.

26 MAYIS’TAN 15 NİSAN’A ÇEKİLMESİ GÜNDEME GELDİ

Türkiye’ye girişte zorunlu olan mart sonu bitmesi planlanan PCR testinin 26 Mayıs’a kadar uzatılmasının gündemde olduğunu aktaran operatörler, “Tatil maliyetlerini katlayan bu test ülkemize olan talebi de olumsuz etkiliyor. Biz sorunu aktardık. Test süresinin 26 Mayıs’tan 15 Nisan’a çekilmesi gündeme geldi. Bakanlarımız olumlu yaklaştı ancak son kararı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu verecek” dedi.

HEDEF 10 MİLYON TURİST

Yeni dönem yol haritalarını da paylaşan operatörler, tüm planlamalarını tamamladı. Buna göre Rusya ve BDT ülkelerinden 2021 yılında toplam 10 milyon turist getirilmesi hedefleniyor.

Sadece Antalya’ya 5 milyon Rus getirilmesi planlanıyor. Ege için 1.5 milyon Rus turist planlanırken, İstanbul için hedef ise 1 milyon olarak belirlendi.

“2020 KAYBININ YÜZDE 50’SİNİ TELAFİ ETMEK İSTİYORUZ”

Pandemi nedeniyle, 2020 yılında Avrupa’da bir önceki yıla göre yüzde 76’lık bir kayıp yaşanmıştı. 2019’da Türkiye toplam Avrupa pazarından 20 milyonu aşkın turist alırken bu oran 2020’de 5.5 milyonda kalmıştı.

Her zaman erken rezervasyonla ilerleyen Avrupa pazarında bu yıl belirsizliğin olduğunu ve son dakikanın öne çıktığını belirten turizmciler, “Bizim hedefimiz bu yıl 2020 kaybının yüzde 50’sini telafi etmek. 2019 yılına göre yine yüzde 30 kaybımız olur” diyor.

“ANTALYA’YA HAFTADA 100 UÇAK İNDİRECEĞİZ”

Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar, Rusya ve BDT’den sefer sayısını 30’dan 50’ye çıkaracaklarını söyledi.

Sancar, “Haziran başı ve eylül sonu itibarıyla da sadece Antalya’ya haftada 100 uçak indireceğiz” dedi. Rusya ve BDT ülkelerinden çok yüksek rezervasyon geldiğini belirten Sancar, “Şu an erken rezervasyon dönemindeyiz. Nisan ayı için haftalık 1.500, Mayıs – Eylül dönemi için de haftalık 5 bin pax (kişilik paket) satıyoruz” ifadelerini kullandı. Sancar, paket fiyatlarının da 2021’de artışa geçtiğini söyledi.

“AVRUPA’DA TÜRKİYE’YE YÖNELİK BİR GÜVEN VAR”

Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Avrupa’ya planladığımız Nisan uçuşlarını talep yetersizliğinden iptal ettik. Türkiye’ye ise talep yüksek” dedi. Kendilerine gelen rezervasyonlarda Antalya’nın ilk sırayı aldığını anlatan Karaer, “Avrupa’da Türkiye’ye yönelik bir güven var” dedi.

Aktur tatil sitesi